Back to Question Center
0

Vodič iz semalta: Kako ukloniti spam upozorenja iz usluge Google Analytics

1 answers:

Masquerade preporuke spam kao legitimnih posjetitelja web stranice ugrožavaju izvješća Google Analytics. U nekom trenutku Google je gledao na to pitanje, a da nije došao do određenog rješenja.

Trenutačni problem je u tome što ljudi ne znaju što je spam upućivanje, kako to prepoznati i kako se riješiti. To predstavlja značajan rizik za poslovanje kada počnu upotrebljavati netočna izvješća za određivanje marketinških kampanja za povećanje stope konverzije, optimizaciju odluka, optimizaciju odredišne ​​stranice i još mnogo toga - dedicated audio. U nekim slučajevima, trgovci i dalje prezentiraju podatke svojim šefovima, što bi moglo biti izvan oznake za do 60 posto.

Alexander Peresunko, stručnjak za Semalt objašnjava što je preporuka neželjene pošte, kako ga prepoznati, o kojim načinima uklanjanja upozoravajućih spamova iz izvješća usluge Google Analytics i kako spriječiti ponovnu pojavljivanje te situacije.

Spam upućivanja

Neki od spama nikad zapravo ne dolaze posjetiti stranicu i obično se naziva "Ghost" spam. Međutim, u izvješćima se i dalje prikazuje kao legitimni promet koji utječe na stope napuštanja početne stranice, konverzije, vremena na web-lokaciji i ostalih sesija. Glavni posao koji bilježi brojne sesije možda to ne smatra važnim problemom. Međutim, za manje tvrtke to je razlog za zabrinutost. To može predstavljati više od 60% dnevnih sesija koje utječu na mjesečno izvješćivanje, A / B testiranje i druge testove učestalosti konverzije.

Razlog zašto ti podaci ne posjećuju web mjesto, ali se pojavljuju u GA-u ovisi o Measurement Protocolu koji je razvio Google. Prati ponašanje kupaca iz izvanmrežnih izvora podataka i usmjerava ga na Google Analytics. Međutim, otvara vrata lukavim spameri koji prisiljavaju neobrađene podatke napadanjem UA kodova za praćenje, tako da zaobiđu web stranicu..

Prepoznavanje spama za preporuku

Postoji vrlo mnogo načina za prepoznavanje preporuke, ali najbrži je putem kartice "Akvizicija" da biste vidjeli "sav promet", a zatim izvor / medij. Ako netko ne prepozna web mjesto neželjene pošte, lijepljenje URL-a u pregledniku treba potvrditi sve sumnje. Međutim, neki spameri stečeni su sofisticiranijima pa je stoga dobro pregledavanje stope napuštanja početne stranice, stranica / sesija i novi mjerni podaci sesije. Ako su na 100%, ovaj promet ne posjećuje web mjesto.

Uklanjanje lažnog prometa s usluge Google Analytics

Predloženi postupak radi 100% vremena na starim i novim računima. Jedini je ulov taj što zahtijeva redovita ažuriranja jer se nove domene i dalje pojavljuju. Ne postoji stalni popravak, možda dok ga Google ne osigura.

Početak rada

Izradite kopiju postojećeg vlasničkog pregleda koji bi trebao ostati netaknut i nefiltriran kao sigurnosna mjera u slučaju da filtri filtriraju legitimne podatke. Filtri blokiraju sve buduće informacije za koje se zna da sadrže spam upućivanje. Za prvi filtar kliknite Administrator, odaberite Filtrirani vlasnički pregled i umetnite željeni naziv filtra jer može zahtijevati nekoliko. Potom morate odabrati Isključi i odabrati Izvor kampanje. Uzorak filtra je mjesto gdje slijedi filtarski niz.

Čišćenje stare Google Analytics izvješća

Također se može ukloniti neželjena pošta iz povijesnih izvješća pomoću jednog prilagođenog segmenta. Slijedite ove korake: kliknite Akvizicija, sav promet, izvor / medij. Jednom tu, kliknite Dodaj segment i + Novi segment. Nakon dovršetka relevantnih ulaza, kliknite Spremi.

Uzimanje borbe spameri

Ne postoji ništa što utječe na A / B stranice više od netočnih izvješćivanja. Tek je Google objavio konačno rješenje problema koji se pojavljuje putem preporuke neželjenog sadržaja. Trenutačno gore navedeni postupci služe kao najbolji vodiči kako bi se osiguralo da Google Analytics nema nikakvih spama upućivanja.

November 28, 2017