Back to Question Center
0

Učinkovito uklanjanje zlonamjernog softvera: Vodič iz semalta

1 answers:

Ovaj je vodič osmišljen kako bi vam pomogao da uklonite zlonamjerni softver iz zaraženog sustava ako se može uspješno pokrenuti. Ako sumnjate da je zlonamjerni softver koji je zaražio vaš uređaj Crypto (Cryptolocker, TeslaCrypt itd.), Ovaj vodič nije za vas. Ti podaci su u pitanju i umjesto toga trebali biste postaviti post. Ako vaše računalo nije u mogućnosti dignuti se kao rezultat zlonamjernog softvera, savjetujemo vam da postavite post jer ovaj vodič možda neće pomoći - moebeltransport ag.

Ako izvršite sljedeći postupak, koju je dao stručnjak Semalta , Julia Vashneva, moći ćete riješiti svoje izazove u više od 90 posto scenarija. To je napomenuto, dizajn svih zlonamjernih programa nije sličan i u istom slučaju, dizajn alata za uklanjanje virusa nije isti.

Odricanje

Naknadna uputa samo su preporuke. Vi ste odgovorni za bilo koji potez koji odaberete za izvršavanje na računalu. Važno je napomenuti da možete oštetiti gubitak podataka o radu ili iskustvu u slučaju da odlučite slijediti ovaj vodič. Stoga vam se preporučuje sigurnosno kopiranje podataka prije nego što slijedite ovaj vodič.

Koraci za uklanjanje zlonamjernog softvera

Prvo biste trebali prijeći na proširenja preglednika i ukloniti sve stavke koje izgledaju sumnjive. Ne zaboravite ukloniti neobične početne stranice i postavke preglednika.

Preuzmite i instalirajte sljedeće zupčanike u ovom redoslijedu. Izvršite sve alate osim ako nije drugačije navedeno. Uvjerite se da ste u normalnom načinu rada pri pokretanju alata.

MORATE SE KORISTITI ZA ODMAH, sve dok ne mogu utvrditi zašto se RKILL razmatra RIZIK

1. Izvrši [rkill.com]. U nekim slučajevima može trajati nekoliko minuta..

2. Preuzmite ažuriranu kopiju programa Malwarebytes 3.0. Uključite alternativu "Scan for Rootkits", a zatim izvršite skeniranje.

3. Koristite "Scan opciju pokrenite Malwarebytes ADWCleaner, a zatim kliknite" Čišćenje "prilikom dovršenja i dopustite da ponovno pokrenuti vaš sustav.

4. Instalirajte Malwarebytes Junkware Removal Tool i dopustite da ga dovrši. Ponovno pokrenite računalo nakon što ste učinili.

5. Instalirajte Sophos HitmanPro

Koja je definicija zlonamjernog softvera?

Zlonamjerni softver obuhvaća termin koji se odnosi na različite kategorije neprijateljskih aplikacija, uključujući računalne crve, viruse, Ransomware, adware, scareware i druge zlonamjerne aplikacije.

Kako se moje računalo zarazilo?

Izazov je sigurno odrediti izvor infekcije. U većini slučajeva korisnik dopušta nesvjesno neželjene infekcije.

Kako zaštititi od budućih infekcija:

Budite oduševljeni onim što preuzimate i pokrenete na svom sustavu. Ažurirajte programe kao što su Flash i Java pomoću svojih službenih web stranica. Alati u nastavku pomoći će vam da očistite računalo:

Antivirus bez naknade

  • Avast
  • BitDefender
  • Malwarebytes 3.0
  • ESET besplatni internetski skener

Važni alati:

  • Unchecky
  • TronScript
  • Malwarebytes 3.0
  • Proširenje preglednika uBlock Origin

Zaključak

Pristupi preporučeni u ovom priručniku odabrani su zbog svoje visoke stope uspješnosti određene na velikom mjerilu. No, u nekim slučajevima, možda slijedite ove korake. U tom slučaju, vjerojatno ćete morati zatražiti naprednu pomoć.

November 28, 2017