Back to Question Center
0

Semalt: Zašto su spamovi loši i kako ih prepoznati?

1 answers:

Ako imate poslovnu web stranicu ili blog, šanse su da ćete naići na problem komentara s neželjenim sadržajem. Što vaš blog postaje poznatiji, to će više primiti spam komentare. Nažalost, nema ništa više od uzimajući frustriran ili instalirate nekoliko dodataka kako bi dobili osloboditi od spam komentare.

Komentari, Pingbackovi i Trackbackovi:

Prije nego što krenemo dalje, Frank Abagnale, vrhunski stručnjak za Semalt , ovdje objašnjava razliku između ovih 3 pojma:

Komentari - komentari se izrađuju kada bot ili čovjek upotrebljava područje komentara vašeg bloga kako bi izrazio svoje ideje ili misli.

Pingbacks - pingbackovi stvaraju se automatski kad osoba povezuje vaš post natrag na svoju web stranicu - payroll application software.

Trackbackovi - Trackback je ručna obavijest od strane spamera da su pogodili svoj blog i stvorio automatizirani proces koji vas iritira sa spam komentare

Nažalost, tragovi, pingbackovi i komentari štetni su za vašu web stranicu i trebali biste ih riješiti pod svaku cijenu.

Zašto neželjena pošta ne smeta?

Neki webmasteri i blogeri pokušavaju napuhati broj komentara i zadržati odobravanje aplikacije komentare koje smatraju legitimnim. Oni čak ne znaju da su spam komentari dosegnuli svoje blogove i stvaraju probleme za njih.

Google i druge tražilice pucaju na loše veze..Ne uključuje web-lokacije i blogove s niskom kvalitetom ili lošim vezama, ali uključuje sve vrste web-lokacija koje pokušavaju izraditi vlastite veze u odjeljcima za komentare. Googleu se ne sviđa blogovi ili web stranice s puno komentara koji sadrže povratne veze na druge web stranice.

Spam komentari pokazuju nedostatak umjerenosti i razumijevanja. Istina je da komentari neželjene pošte dokazuju da imate nedostatak razumijevanja i da ne možete moderirati komentare ispravno. Na primjer, ako imate web stranicu tehnologije i primate komentare vezane uz vozila ili obrazovanje, šanse su da netko pokušava napustiti svoje veze natrag u vašem području komentara i to je ono što morate mijenjati.

Vaši posjetitelji gube vjeru u vaše proizvode ili usluge. To znači da kada netko klikne veze u području komentara i preusmjerava se na nešto izvan konteksta, možda će izgubiti povjerenje u vašu robnu marku i neće kupiti vaše proizvode i usluge u budućnosti.

Kako prepoznati spam komentare

Teško je identificirati neželjene komentare, a neki blogeri i webmasteri svakodnevno će odobriti veliki broj komentara. Ali možete imati na umu sljedeće:

Želite li da vaši čitatelji kliknu na irelevantne stvari? Ako ne, ne biste trebali odobriti komentare koji ne pripadaju vašem članku i nemaju veze s vašim temama. Alternativno, možete ukloniti veze na web-lokacije u tim komentarima, urediti ih malo i odobriti ih.

Pravo ime i ID e-pošte treba provjeriti dok odobravate komentar. Provjerite je li korisnik upotrijebio neke ključne riječi u komentaru, ali ne bi trebalo biti nadjev nad ključnim riječima. Za to možete instalirati plugin SEO Spammer.

Je li komentar povezan ili specifičan za vaš post? Trebali biste ga ispravno provjeriti ako se komentar odnosi na vaš članak ili ne. Ne mora se odobriti velik broj komentara ako ne pripadaju vašoj web stranici ili blogu.

Kada je u pitanju praćenje komentara s neželjenim sadržajem, samo trebate imati na umu gore navedene točke i trebali biste biti u redu. Neke web stranice i blogovi koriste određene dodatke kako bi se oslobodili neželjenih komentara, kao što je Akismet.

November 30, 2017