Back to Question Center
0

Semalt: Što je spam poruka e-pošte? Zašto se vlada brine o tome?

1 answers:

E-mail spam je i neugodno i opasno za vas. Igor Gamanenko, stručnjak Semalt , objašnjava da se događa kada spameri šire zlonamjerne materijale na mreži, a njihov glavni cilj je vaša adresa e-pošte. Čak i kada prijavite puno čudnih pošiljatelja na Gmail, Yahoo i Rediff, u potpunosti se ne možete riješiti poruka e-pošte kao e-poštu jer hakeri koriste različite tehnike za ciljanje korisnika.

Prema definiciji, spam e-pošte je kada e-mail ispunjava bilo koji od sljedećih kriterija:

    Mass Mailing: E-mailovi se šalju velikim brojem osoba - farina margherito.

    Anonimnost: To se događa kada se identitet i adresa pošiljatelja zapečaćeni, a ne možete provjeriti odakle vam je poslala poruku.

    Neželjeni: Primatelj ne traži e-poštu; i dalje, on / ona prima te beznačajne poruke gotovo svakodnevno..

Zašto vlada brine o spamu e-pošte?

Američka savezna vlada i Savezna trgovinska komisija (FTC) pokazali su zabrinutost zbog neželjenih poruka e-pošte i pokrenuli su 2003. godine Savezni zakon protiv Can-Spam. Prema tom zakonu, korisnici mogu registrirati njihove e-poruke, a FTC redovito nadgleda aktivnosti na svojim adresama e-pošte. Primarna dužnost FTC-a je zaštita potrošačkih i korisničkih prava na bolji način.

Obratite pozornost na to da vam spam e-pošte može na mnoge načine utjecati na rizike. Neki od njih su razmatrani u nastavku:

Financijski i privatni rizici: Budući da su e-pošte s neželjenim sadržajem dizajnirane i razvijene za traženje financijskih podataka i osjetljivih podataka kao što su PayPal ID, brojevi kreditnih kartica, kao i privatni podaci kao što su broj socijalnog osiguranja od korisnika, ti se podaci upotrebljavaju za krađu identiteta i različite vrste mrežnih zločina. Čin Can-Spam ne zaustavlja e-poštu da dođe do vašeg pristigle pošte, ali ograničava broj neželjenih pošiljatelja blokirajući njihove IP adrese za cijeli život.

Zaštita djece: Činoviti spam-akt razvijen je kako bi se uklonio velik broj neželjenih poruka e-pošte koje oglašavaju neprikladne i beskorisne usluge za odrasle našoj djeci. Ne postoji poseban način da spriječimo našu djecu da dijele svoje adrese e-pošte, ali možemo filtrirati broj pošiljatelja koji jamče njihovu sigurnost na internetu.

Zašto spameri šalju neželjene e-poruke?

Šanse su da spameri želite hakirati vaše adrese e-pošte, žele pristupiti vašim računalima, žele dobiti financijske prednosti pomoću vaših podataka i želite iritirati vaše prijatelje i obitelj na mreži tako što im šalju glupave poruke cijelo vrijeme. Štoviše, neki od njih šalju e-poštu s neželjenim sadržajem kako bi oglašavali svoje proizvode i pokušali zavarati korisnike svojim privlačnim slikama i video isječcima. Na jedan ili drugi način, spam e-poruke su opasne i trebali biste stvoriti filtre za sumnjive ID e-pošte i pošiljatelje, osiguravajući zaštitu i sigurnost na internetu. Ako vas zapriječiti spameri, možete izgubiti mnogo novca i možda ćete vidjeti da je vaše poslovanje uništeno zbog sumnjivih i ilegalnih aktivnosti. Ne smijete se pretplatiti na čudne biltene i ne smijete kupiti ništa od nepouzdanih internetskih trgovina.

November 30, 2017