Back to Question Center
0

Semalt: Spam društvenih medija koji biste trebali znati

1 answers:

Neželjena pošta je neželjena i irelevantna skupina poruka poslanih velikom broju korisnika interneta. Spameri upotrebljavaju različite tehnike za širenje neželjene pošte jer žele zamke korisnika u napadu na krađu identiteta, zlonamjernih programa i partnerskih programa. Artem Abgarian, menadžer menadžera uspjeha Semalt , navodi da je primarno spam korišten kao izvor komunikacije, ali sada je uzeo ozbiljan oblik i trebao se riješiti što ranije. Osim oba e-mail spam i društvenih medija spam je rasprostranjen problem koji se može podijeliti u pet različitih tipova:

Lažni profili i računi društvenih medija:

Lažni računi i profili društvenih medija ključni su za slanje neželjenih poruka. Hackeri stvaraju puno Facebookovih i Twitterovih profila, većinom s imenima i slikama djevojaka kako bi privukli što više korisnika. Oni žele postići vjerodostojnost i vidljivost za svoje web stranice i dobiti ćete zarobljeni na mnogo načina - nazca lines tour. Oni se mogu pretvarati da su slavne osobe, političari, javne osobe ili kriketci i žele da vam se sviđaju i dijele njihove postove.

Skupne poruke:

Skupne poruke su poruke s istim imenom ili tekstom koji se šalju mnogim korisnicima društvenih medija odjednom..Neki spameri stvaraju lažne račune i objavljuju dvostruke poruke u redovitim intervalima. Oni ili žele stvoriti nered za legitimne korisnike ili žele privući nekoga s njihovim ponudama i affiliate linkovima. Korištenje poruka o skupnim društvenim medijima započelo je u 2009. Tada su neke web-lokacije za neželjenu poštu nude poslove kojima su korisnici zavarali korisnike da vjeruju da su njihovi profili i web-lokacije pravi.

Zlonamjerni linkovi:

Zlonamjerne veze šire se na internetu putem društvenih medija, a hakeri ili spameri nastoje naštetiti, oštetiti ili dovesti u zabludu puno web stranica ili uređaja. Kada kliknete na bilo koji od tih veza, možda ćete biti preusmjereni na Twitter, Google+ ili Facebook profil koji nema veze s legitimnošću. Zapravo, korisnici su prisiljeni kliknuti na one zlonamjerne veze i hakere koji šire zlonamjerni softver na društvenim medijima kako bi ukrali privatne podatke i bankovne podatke.

Nevjerojatne recenzije:

Razni proizvodi i usluge prodaju se na internetu, a najpopularnije mjesto za to su društvene medije, naravno. Nažalost, uvijek ne dobivate proizvod koji ste vidjeli na fotografiji, jer hakeri jednostavno plaćaju korisnike za pozitivne recenzije. Takva praksa omogućava prevarantima na mreži da prodaju sve više i više proizvoda i da njihovo poslovanje napreduje.

Neželjeni sadržaj:

Nijedna web mjesta društvenih medija ne želi da korisnici podijele neželjeni i pretjerani sadržaj; to je i oblik neželjenog sadržaja koji dobro funkcionira za spamere i nije koristan za marke i legitimne organizacije. U stvari, mnogi irelevantni postovi prijavljeni su Facebooku, a mnoge su stranice i profili zatvoreni za dijeljenje neželjenih sadržaja svake sekunde. To je čin klika-mamac koji se trebao riješiti što je ranije moguće.

November 30, 2017