Back to Question Center
0

Semalt pruža savjete o tome kako upravljati spam adresama usluge Google Analytics

1 answers:

Općenito, Googleova preporuka za Google Analytics je neželjena poruka koja se pojavljuje kada hakeri pokušaju poslatipodatke na Google Analytics račun pomoću API-ja za prikupljanje podataka Google analitike koji se obično naziva mjernim protokolom.U stvarnom smislu, to nije stvarni promet na vašoj web stranici. Međutim, oni su lažni zahtjevi za promet koji su neki bot objavili na vašu web-lokacijuvrste i vole ili ne, pojavit će se u vašim preporukama.

Michael Brown, menadžer uspjeha klijenta tvrtke Semalt navodi da nije razlog za očaj - download free images without watermark. Prije svega, morate znati da se vaša web lokacija ne cilja namjerno. Hakerisamo stvaraju lažne ID-ove i šalju vam lažne zahtjeve za prometom. To nije ništa osobno, ali može biti prilično neugodno.

Google je došao do inicijative za pomoć u vezi s tim problemom. Sve što trebate učiniti jestidite na postavke vlasničkog pregleda na administratorskom sučelju, pomaknite se dolje do filtriranja Bot i provjerite opciju "Isključi sve učitavanja od poznatih botovai pauci. " Ovo nije dugoročno rješenje, no budući da će se svaki pojedini dan pojaviti lažne preporuke.

Još jedno rješenje koje možete isprobati je filtar s namjerom isključivanjapreporuke..To znači da idete na odjeljak administratora, a zatim idite na filtre. Ovdje možete postaviti filtar koji se naziva referrerbased filter za isključivanje. To se postiže klikom na Dodaj filtar, odabirom prilagođene vrste, a zatim upišete nazive preporučenih domenaodjeljak uzorka filtra.

Međutim, čak i ako potpuno možete učitati svoju web-lokaciju s filtrima isključivanja, trenutakpojavljuje se nova domena preporuke, morat ćete generirati nova izuzimanja i izbrisati svoje stare. Također, možda ćete biti preplavljenibroj filtara koje morate upravljati.

Postavlja se pitanje, mogu li automatizirati filtre? Odgovor je da, možete ićitu rutu. Dobar primjer takve usluge jest preporuka Spam Blocker. To je velika usluga jer povezuje njihovu platformu s vašimRačun usluge Google Analytics, a zatim odabire prikaz koji želite zaštititi vašu web-lokaciju. Oni posljedično dodaju filtre za isključivanje uvaše mišljenje.

Ako je to atraktivno rješenje, ne možete ga koristiti za većinu poduzećaklijentima jer imaju stroga pravila o tome kako njihove SaaS usluge mogu pristupiti treće strane. Kao što je u ovom trenutku, ovo je besplatna usluga,ali na kraju, oni su dužni pasti kao žrtva njihovog uspjeha i provesti model za određivanje cijena, što možda nije u interesu vašegklijent.

Ipak, filtriranje će dosegnuti do sada, a automatizirane usluge ne mogubiti dugoročno pouzdan. To ostavlja ključeve za prikupljanje podataka. Pomoću ove opcije vaši se podaci filtriraju, a Google Analytics samozadržati promet koji zadovoljava vaše prilagođene dimenzije. To je jedinstvena metoda koja neće utjecati na spamere. Također, to je sigurno ipouzdano, bez ikakvog tehničkog znanja za postavljanje. To ga čini najboljom opcijom za vaš Google Analytics račun.

November 28, 2017