Back to Question Center
0

Semalt prenosi ključne informacije o tome kako blokirati sporedni spam pomoću Nginxa

1 answers:

Prilikom kopanja softvera za analitiku u potrazi za prilikama i idejama, možda ste naišli na neke upozoravajuće spamove. Te preporuke već dugo postoje, ali Darodar ih je preuzeo na drugu razinu.

Ivan Konovalov, menadžer uspjeha korisnika Semalt , kaže da je Darodar lažni SEO alat, koji je otet botneta. Uspostavilo je novi način oglašavanja gdje upotrebljava strategiju kojom će vaše web stranice biti preplavljene različitim IP-ovima, zemljama, pa čak i uređajima u različitim vremenima, ali svi će imati istu preporuku - μασκα ματιων apivita. Nadaju se da ćete, čim primijetite taj sumnjivi promet, istražiti više o tome i dugoročno, kupit ćete njihove proizvode.

Kada je Darodar uspio s ovom vrstom oglasa, većina web stranica počela je koristiti spam preporuke, a dosegla je točku korumpiranja i iskrivljavanja analize web stranica. Postao je jedan od glavnih prekršitelja internetskih stranica.

Zašto je upućivanje spama postalo problem?

Osim što destimulira i oštećuje vašu web-lokaciju irelevantnim podacima, spam je velik gubitak vremena. Većina ljudi se žali kako to može biti frustrirajuće kada pokušavaju objasniti Darodar korisnicima i zašto ih trebaju zanemariti. Iako je moguće izraditi filtar pomoću Google Analyticsa kako bi pomogao u filtriranju upozoravajućih spameri, jedina stvar koju ovo rješenje čini je maskiranje problema.

Kada se pošalju pošiljateljima neželjenih poruka ili pretražuju vašu web-lokaciju, počnu upotrebljavati resurse vašeg poslužitelja, ali to nisu stvari koje trebate. Učitavanje poslužitelja znači da se učitava sporo, što može dovesti do velikih stopa napuštanja početne stranice i lošeg rangiranja.

Ključ za zaustavljanje ovog problema je blokirati prije nego što dobije priliku da se registrira na vašoj web stranici kao referrer. Postoje različiti načini za postizanje tog cilja, a jedan od njih je korištenje nginx. Samo slijedite korake u nastavku:

Napravite slijedeće globalne kataloge nginx pravila:

sudo mkdr / etc / nginx / globalno

sudonano / etc / nginx / globalni / sudski spama. conf

Nakon što stvorite direktorij, zalijepite tekst u nastavku, a zatim ga spremite i izađite;

##

# uklanjanje preporuka

##

ako ($ http_referer ~ "(semalt \ .com | buttons-for-website \ .com)") {

postavite $ zabranjeno "1";

}

ako ($ zabranjeno) {

povrat 403, - +

}

Ovi koraci pomoći će vam u otkrivanju i blokiranju gumba za website.com i darodar.com. Ta dva su glavni prekršitelji web-lokacije, ali još uvijek možete blokirati bilo koji drugi preporuke koji želite. Ujednačena sintaksu izraza uzima ime računala, emitira razdoblja s pozadinom i pridružuje im se bar.

Datoteku konfiguracije stranice dodajte:

Poslužitelj {

sve ono što je već

uključuje / etc / Nginx / globalnog / *

}

Ponavljanje ovog postupka može biti dosadno budući da to morate učiniti za svaku web stranicu, ali je goog stvar da ga možete ponovno koristiti u budućnosti dodavanjem novih globalnih direktorija u / etc / nginx / global / direktorij. Ako vaša web-lokacija ima datoteku predložaka, bit će vam super ako dodate liniju.

Kako bi se osiguralo da nema grešaka tipkanja slijedeći sljedeće:

Sudo nginx -t, a zatim ponovno učitajte Nginx konfiguraciju, a odavde će vaša web lokacija biti dobra za kretanje.

.
November 30, 2017