Back to Question Center
0

Semalt objašnjava zašto biste trebali izbjegavati klikom na "Otkazati pretplatu" u Spam mapi

1 answers:

Svakodnevno primamo puno neželjenih i dosadnih poruka e-pošte, a čišćenje ili filtriranje klikom na gumb Unsubscribe nije dovoljno. Neke od primljenih poruka e-pošte mogu sadržavati sumnjive veze koje će uskoro postati veliki problem za vas. Šanse su da ćete završiti dajući spameri mnogo informacija o vama, kao što su pojedinosti o vašoj kreditnoj kartici, PayPal ID, korisničko ime, lozinku, kućnu adresu, broj kontakta i adresu tvrtke - webmail hotel da web. Također, imat ćete mogućnost da zarazite svoj sustav zlonamjernim softverom i virusima. Naravno, ne svaka osoba koja vam šalje e-poštu je skitnica ili haker. Ako osobno znate pošiljatelja i vjerujete da je pouzdan, možete sigurno otvoriti i čitati e-poštu na redovnoj bazi.

Ovdje Max Bell, Semalt Menadžer Menadžera za potrošače spomenuo je razlog zbog kojeg bi vam otkazivanje pretplate na newsletter ili promotivnu e-poštu moglo biti štetno za vas:

1. Potvrdili ste svoju adresu e-pošte hakeru:

Većina ljudi ne zna da klikom na taj gumb za otkazivanje može biti opasno za njih jer potvrđuju hakerima da su njihove adrese e-pošte aktivne i valjane. Na primjer, ako je pošiljatelj uključen u širenje zlonamjernog softvera na internetu i greškom ste kliknuli na njegovu vezu, on će saznati da je vaš ID aktivan i redovito provjeravate e-poštu. Najgori dio je taj da ćete sada dobiti puno e-poruka od spameri, koji žele trik..

2. Zainteresirani ste za svoje ponude:

Nakon što kliknete taj gumb Otkaži pretplatu, pustiti će vam neželjene poruke da ste pročitali njihove e-poruke i zainteresirani za njihove ponude. U tom slučaju, oni će vas više slati više poruka s više ponuda. Čitanje njihove e-pošte i otvaranje privitaka postat će vam neophodni. Inače, oni će prijetiti da širite svoje privatne detalje na internetu. Ono što im je važno je vaš novac, a oni se čak mogu pretvarati da su strana princeza i zatražili pomoć.

3. Ne možete primati poruke e-pošte od prijatelja i obitelji:

Hackeri ili spameri mogu ograničiti vaše adrese e-pošte za vlastite poruke; to znači da nećete moći primati poruke e-pošte od svojih prijatelja, kupaca i članova obitelji. Zato biste trebali razmisliti tri puta prije nego što kliknete gumb Otkaži pretplatu jer su šanse da će vam poslati zlonamjerni softver, privlačeći vaš ID e-pošte da biste stalno primali svoje e-poruke i spriječili dolazak e-poruka iz vašeg kruga.

Zaključak

Dopustite mi da vam kažem da klikom na gumb Poništi pretplatu može biti lažan i vaša adresa e-pošte neće se ukloniti s popisa neželjenih pošiljatelja. Međutim, možete slijediti ove korake kako biste spriječili daljnje ublažavanje njihovih e-poruka: Potvrdite adresu e-pošte spamačera i nemojte kliknuti na gumb Otkaži pretplatu ako je poruka e-pošte stigla u mapu Neželjena pošta. Odmah poduzmite mjere i instalirajte program protiv malwarea. Preuzimanje takvog programa s interneta vrlo je jednostavno.

November 30, 2017