Back to Question Center
0

Semalt objašnjava kako blokirati određene web stranice iz rezultata Google pretraživanja

1 answers:

Google mijenja svoje algoritme skoro svaki dan, a svaka promjena nije uvijek dobra za webmastere i blogere. Postoje slučajevi kada će vaše web stranice biti zabranjene zbog ažuriranih Googleova pravila. Povrh toga, vjerojatno će utjecati na njegove geo-specifične rezultate pretraživanja i personalizaciju - power health xs cla max 1900mg. Dobro je blokirati nekoliko web stranica iz Google rezultata pretraživanja tako da se vaše web stranice lako prikazuju. Srećom, postoji nekoliko načina za blokiranje određenih web stranica iz Google rezultata pretraživanja.

Neki od njih su razgovarali niže Ivan Konovalov, vrhunski stručnjak iz Semalt Digital Services.

1. Popis osobnih web stranica:

Izrada osobnih blokiranih popisa web stranica u Google Chromeu je jednostavna. Zbog toga biste trebali instalirati Google proširenje. Nakon što ga instalirate, vidjet ćete opciju blokiranja web-lokacija ili URL-ova koji najčešće smetaju i guraju vašu web-lokaciju u Google rezultatima pretraživanja. Nakon što kliknete na opciju Blokiraj, te web lokacije odmah će nestati iz Google rezultata pretraživanja. Ne zaboravite da se te web lokacije pojavljuju u rezultatima pretraživanja Yahoo i Bing, što znači da ih ne možete blokirati s druge tražilice koristeći ovu tehniku.

2. Blokirajte trenutačni domaćin iz Googlea..com:

Lako je blokirati trenutni domaćin s Google.com. Ako ste otvorili odjeljak Postavke preglednika Google Chrome, možete blokirati sumnjive web stranice ili web stranice za odrasle klikom na gumb BlockIt. Ako kliknete opciju Prikaži, istovjetne web stranice ponovno će se prikazivati ​​u rezultatima Google pretraživanja.

Ako želite vidjeti popise web mjesta koje ste nedavno blokirali, trebate kliknuti ikonu Blocklist na alatnoj traci. To se obično pojavljuje u narančastoj boji i ima ikonu za ruku.

3. Googleov dodatak za neželjenu web-stranicu:

Osim gore navedenih dviju metoda, Googleov dodatak za Webspam izvješće također je dobar. To vam omogućuje da prijavite sumnjive i odrasle web stranice kao neželjenu poštu. Zapravo, to je najlakši i najbolji izbor jer možete prijaviti što više web stranica i blogova u najkraćem mogućem roku. Ako se Googleu šalje dovoljno izvješća o neželjenoj pošti, tražilica će na kraju sankcionirati i blokirati web stranicu iz svojih rezultata.

Uz ovo proširenje možete blokirati sve neželjene i sumnjive rezultate Googleove tražilice. Nažalost, ovaj dodatak ne funkcionira dobro s Safarijem i drugim web preglednicima. To znači da ga možete koristiti samo kada surfate web-lokacijama putem preglednika Google Chrome i imate ovaj preglednik kao osnovnu opciju.

4. Za korisnike Firefoxa:

Ako ste Firefox korisnik, moguće je instalirati slične dodatke koji će blokirati neželjene web stranice iz rezultata pretraživanja. Na primjer, ako imate WordPress stranicu, možete provjeriti dodatak koji pomaže blokirati neželjene web stranice iz rezultata pretraživanja Firefoxa. Nakon potpunog instaliranja, možete aktivirati dodatak i blokirati ili ukloniti web lokacije i blogove koje ne želite prikazivati ​​u Google rezultatima pretraživanja.

Sve ove metode lako se mogu pratiti i učinkoviti za sve vrste web stranica, blogova i stranica društvenih medija.

November 30, 2017