Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati pop-ups u Chromeu

1 answers:

Ako potrošite puno vremena na internetu, vjerojatno ćete naići na neugodne i neobične oglase u obliku pop-upova, bannera i oglasa koji se automatski prikazuju. Max Bell Upravitelj uspjeha korisnika Semalt objašnjava da su svi ti oglasi gotovo neizbježni, ali je moguće poduzeti radnje kako bi ih izbjegavali.

Blokiranje skočnih oglasa u Chromeu pomoću dodatka preglednika:

Iako se s Google Chromeom mogu koristiti razni dodatke za blokiranje oglasa, najbolji je dodatak Adblock Plus. Djeluje tiho u pozadini preglednika i ne dopušta oglase da vas smetaju. Ako koristite Firefox, ne možete koristiti ovaj dodatak. Međutim, neki drugi slični čepovi dostupni su za korisnike Firefoxa - 42 cafe round table with round base. Trebate samo preuzeti i instalirati Adblock Plus i ne zaboravite ga aktivirati. Dodatak će biti integriran s vašim preglednikom Chrome, sprečavajući prikazivanje skočnih prozora nekoliko dana.

Što je Adblock Plus

Kao što je već spomenuto, Adblock Plus dodatak koji se može integrirati s vašim preglednikom Google Chrome. Otvorite je u pregledniku Chrome i posjetite Chrome web-trgovinu, nakon čega slijedi stranica proširenja Adblock Plus. Evo, u desnom kutu ćete vidjeti plavi gumb, dodajući Dodaj u Chrome..Morate kliknuti tu opciju, a proširenje će se automatski preuzeti. Nakon što se potpuno aktivira, ne morate ponovo pokrenuti Windows ili web preglednik jer će se Adblock Plus automatski pokrenuti. Ovo proširenje dodati će mali crveni znak u desni kut vašeg preglednika. U bilo kojem trenutku moguće je kliknuti na njega i vidjeti podatke o tome koji su oglasi blokirani na preglednicima. Također možete deblokirati određene web stranice ili cijele stranice i promijeniti ciljane oglase iz odjeljka Mogućnosti.

Adblock Plus ne može konzumirati neki sadržaj, ovisno o izvorima i formatima. Ako naiđete na taj problem, trebali biste kliknuti gumb Zaustavi i poništiti opciju Omogući ovu web stranicu da odmah isključi sve sustave koji blokiraju oglas. Alternativno, to možete onemogućiti iz blokera oglasa i osvježiti stranice koje sadrže sadržaj ili članke koje biste trebali provjeriti i čitati. Ako je sve ispravno, nastavit ćete čitati sadržaj normalno.

Ne zaboravite da Adblock Plus ne osigurava da će svi skočni oglasi biti blokirani u vašem pregledniku Google Chrome, ali ih većina hvata. Postoje neke tvrtke i marke za dopuštanje dopuštenih licitacija koje teško plaćaju da oglase ne utječu na blokere oglasa. Srećom, tvrtke plaćaju rijetko za takve pop-up oglase; to znači da možete isključiti gotovo sve oglase s vaših web stranica i web preglednika.

Alternativa: Poper Blocker Pro:

Poper Blocker Proper je alternativa Adblock Plusu. To je izvrstan alat, koji nije jeftin. Ako želite jednostavan, ali predivan program koji ne utječe na mnoge pop-up oglase i cilja samo određene pop-up prozore, predlažemo da probate Poper Ad Blocker. Osigurava nam brze obavijesti o tome hoćete li blokirati određeni pop-up ili ne i omogućiti vam uštedu puno vremena. Osim toga, njezine obavijesti omogućuju blokiranje ili uklanjanje skočnih oglasa koje ne želimo vidjeti u budućnosti.

November 29, 2017