Back to Question Center
0

Semalt: Kako blokirati pop-upove s oglasnim blokerima

1 answers:

Pop-up reklame su oko od zore World Wide Webu. Lisa Mitchell, stručnjak Semalt , objašnjava da su, baš kao i banner oglasi, jednostavni način za oglašivače da pljačkaju ili promoviraju svoje proizvode i usluge na internetu. Iako su neki skočni prozori korisni i korisni, veliki broj skočnih prozora može oštetiti vašu web-lokaciju.

Što je pop-up oglas

Prije svega, neka razjasni što je skočni prozor. Skočni prozori su kartice, prozori i okviri koji se automatski otvaraju i ostanu tamo dok ne učinimo nešto da ih zatvorimo - dry burn kanger evod clearomizer. Primarna varijacija pop-upova je pop-under, prozor koji se otvara iza naših web preglednika. Istina je da nisu svi skočni prozori slični u značajkama i svojstvima. Neki od njih su korisni i ne zahtijevaju unos korisničkih imena i lozinki, dok su drugi skočni prozori neugodno i štetni jer šalju zahtjeve korisnicima i potiču ih na pretplatu na biltene. Primjer skočnog prozora za scareware je malwaretips.com.

Kako blokirati pop-up oglase

Postoje tri načina za blokiranje skočnog prozora u zapisima: postavke vašeg preglednika, blokeri oglasa, kao što su AdBlock i namjenski blokeri skočnih prozora.

1..Blokiranje skočnih prozora u vašem web pregledniku

Web preglednici imaju svoje zadane blokade skočnih prozora. Google Chrome, Firefox, Internet Explorer i svi drugi preglednici različito upravljaju skočnim oglasima, a ne svi od njih pomažu nam je li blokirati skočne prozore na web stranici ili ne.

2. Dedicirani blokeri skočnih oglasa:

Kao što ime sugerira, blokeri skočnih prozora usmjerit će se na blokiranje svih pop-up oglasa, bez obzira na to jesu li korisni za vas ili ne. Za razliku od blokera oglasa, blokeri skočnih prozora ne blokiraju bilo koju drugu vrstu oglasa. Da biste saznali više o njima, samo trebate upisati "najpoznatije blokade skočnih prozora za Chrome", "najpopularnije i najprikladnije blokade za skočne prozore za Firefox" i "najbolji i najkorisniji blokeri za pop-up za safari" pretraživač. Microsoft Edge nema posebnu metodu za blokiranje pop-up oglasa.

3. Blokovi oglasa

Pop-up oglasi se traže u istoj metodi kao i oglasi unutar stranice; blokeri oglasa mogu ih zaustaviti prema zadanim postavkama. U slučaju da prethodno niste koristili bloker oglasa, predlažemo da probate AdBlock. To je jedan od najboljih i najčešće korištenih blokada oglasa na internetu. Međutim, automatski ne blokira sve skočne oglase. To je zbog razlika između oglasa treće strane i reklama iz prve strane. Na primjer, EasyList, skup pravila i pravila filtara koji koristi svaki bloker oglasa, često zanemaruje skočne oglase prve strane. Ako ih želite pratiti, trebali biste provjeriti popis filtara Fanboy's Annoyances. AdBlock će lako blokirati zahtjeve koji otvaraju skočne prozore. Ponekad prilagođeni filtri također mogu pomoći za zaustavljanje skočnih prozora filtriranjem neželjenih podataka. Druga vrsta skočnih prozora koje može blokirati AdBlock su zlonamjerni oglasi. Dok je adware povezan s besplatnim torrentnim web mjestima i besplatnim programskim preuzimanjima, ciljaju se i mainstream stranice.

Istina je da nisu svi pop-up oglasi iritantni, opasni ili neugodno, još uvijek možete blokirati većinu neželjenih oglasa gore navedenim metodama.

November 29, 2017