Back to Question Center
0

Semalt: Je li štetni sadržaj Google Analyticsa?

1 answers:

Neželjena pošta na Google Analytics računima uobičajeni je problem koji uvijek dolazi u dva različita oblika: bot spam preporuke i spama upućivanja duhova. Ivan Konovalov, stručnjak Semalt , objašnjava da je spam bot upućivanje zbirka pravih botova koji posjete vašu web stranicu ili blog. Spam upućivanja duhova je zbirka botova koji zaobilaze web stranicu i izravno se kreću Google Analytics poslužiteljima. Oni zapravo ne posjećuju vašu web-lokaciju i varaju Google Analytics da bilježe prikaze stranica i sesije. Stoga se ove dvije kategorije razlikuju jedna od druge. Međutim, oboje mogu u određenoj mjeri uništiti podatke analitike - google colombia google.

Kako mogu naštetiti našim web stranicama ili blogovima?

Prije svega, dopustite mi da jasno doznam da se spam preporuke usluge Google Analytics događa kada hakeri ili spameri pokušaju slati lažne podatke na Google Analytics račune. Koriste određene Mjerne protokole za izvođenje ove akcije i prikupljaju IP adrese velikog broja ljudi. Redovito šalju lažne prikaze stranica na Google Analytics račun pomoću ID-ova za praćenje korisničkog sučelja, nadopunjavajući ih s informacijama o upućivanju web-lokacija i blogova niske kvalitete.

Cilj spameri i hakera je da te klikne na njihove afilijacijske veze, generirajući puno prihoda od vlastitih oglasa..Oni nude ili nude teške usluge ili će vas prisiliti da završite na sumnjivim ili zaraznim stranicama. Najbolje je da ne posjetite web stranice ili blogove spameri ako želite osigurati svoju sigurnost i zaštitu.

Je li Google Analytics neželjen sadržaj?

Nema izravne štete na vašoj web-lokaciji, osim manjeg broja učitavanja koje primate svaki dan. Isto tako, roboti se pojavljuju na poslužiteljima, a SEO strategije ne mogu vam pomoći da ih trajno blokirate. Spameri i hakeri ne žele ništa više od rangiranja vlastitih web stranica u rezultatima tražilice i guraju vaše web stranice iza konkurencije. Dakle, nemaju veze s vašom web-lokacijom sve dok ne odluče ukrasti vaše osobne podatke.

Je li stvarni promet?

Da bi bilo jasno, Google Analytics preporuke ne predstavljaju stvarni promet. Oni nikada ne posjećuju vašu web stranicu i šalju lažne zahtjeve na vaše analitičke račune putem određenih robota. Prikazat će se na popisu preporuka ako pregledate područje Akvizicije> Sve prometa> Preporuke. Povećavaju stopu napuštanja početne stranice vašeg web mjesta i smanjuju stopu konverzije. Spameri i hakeri samo stvaraju ID imovine UA-XXXXY-Z i šalju lažne hitove ili zahtjeve da unište vašu tvrtku na internetu.

Što možemo učiniti kako bismo se borili protiv spamova preporuke usluge Google Analytics

Možete započeti s osnove: idite na područje Postavke na Google Analytics računu i kliknite opciju "Izuzimanje svih hitova s ​​poznatih pauka i robota". To je najbolja i najpoznatija inicijativa tvrtke Google, a tu metodu možete riješiti za rješavanje problema za nekoliko sekundi. Alternativno možete izraditi filtre i izuzeti preporuke ili urediti svoju .htaccess datoteku i spremiti postavke prije zatvaranja prozora.

November 30, 2017