Back to Question Center
0

Semalt Islamabad specijalist - Što je Spider Bot i kako to popraviti?

1 answers:

Razni se ljudi usredotočuju na stavljanje puno ključnih riječi i fraza s povratnim vezama u njihove profilne odjeljke blogova i odjeljak za komentare. Kako roboti i pauci rade i kako se informacije smještaju u tekst, određuje koliko je vaša web lokacija rangirana u rezultatima tražilice .

Sohail Sadiq, vodeći stručnjak iz Semalta , ovdje se usredotočuje na činjenicu da bi trebali uputiti pauke i puzare na način na koji bi vaši web stranice trebali biti indeksirani, a to se može učiniti oznakom: rel = "nofollow" sidro. Svakako će smanjiti odlazni broj vaših veza i pomoći će održati stranicu rang vaše stranice za cijeli život.

MSNbot, Googlebot i Yahoo Slurp su sve robote, roboti i roboti koji su odgovorni za prikupljanje informacija za tražilicu . Ako pratite statistiku vaše web stranice, Yahoo Slurp, Googlebot i MSNbot možete vidjeti kao dobrodošle goste, a ti roboti tražilice prikupljaju informacije o vašim web stranicama za njihove tražilice - windows server vps remote desktop..Vidjeti ove paukove i botove često je poželjno jer znači da se vaša web lokacija svakodnevno pretražuje, a sadržaj će se prikazati u rezultatima tražilice (SERPs).

Što je paukov bot

Spider bot je specifičan računalni program koji slijedi određene linkove na web stranici i prikuplja informacije o toj web stranici koja se dijele na internetu. Na primjer, Googlebot slijedi oznake SRC ili HREF kako bi pronašao slike i stranice koje su povezane s određenom nišom. Budući da ti roboti za indeksiranje nisu stvarni računalni programi, ne možemo se oslanjati na njih, jer ih netko zarobi dinamički stvorene web stranice i blogove. Kada je riječ o indeksiranju vaše web stranice putem Googlebota, trebali biste imati na umu da se određene stranice i slike neće prikladno indeksirati. Čak i renomirani i poznati spiders poslušaju određene upute i upute robots.txt datoteke. To je dokumentna datoteka koja obavještava paukove i robote što bi trebali indeksirati i što ne bi trebali puzati. Možete također uputiti robote da ne prate bilo koju vezu stranice s određenim meta oznakama, kao što je "Googlebot" .

Kako popraviti robota

Neki botovi su dobri dok su ostali loši i treba ih se osloboditi što je prije moguće. Loši robota ne zanima ništa o robots.txt datotekama, i tamo su prikupljali vaše osjetljive podatke kao i e-mail ID-ove. Da biste se borili protiv loših botova i sličnih neželjenih poruka, trebali biste koristiti javascript jer pomaže sakriti svoje adrese e-pošte. Međutim, sve što je napisano kako bi izbjegli loše robote bit će prekinut najgore robota ni u kojem trenutku. Tvrtke se bore protiv loših botova i daju im ono što traže, skrivajući svoje adrese e-pošte i osjetljive podatke. Oni su dovoljno pametni da pogodite sve adrese e-pošte ni u kojem trenutku. Nadamo se da će vam razjasniti vaše konfuzije o tome što su robota i kako oni rade. Sada znate razliku između botova i pauka ili alata za indeksiranje i kako prikupljaju informacije o vašoj web-lokaciji ili blogu. Ako imate još pitanja, možete ih objaviti u odjeljku za komentare i uskoro ćete očekivati ​​odgovor.

November 29, 2017