Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert: Top 10 najpopularnijih web robotima i robota

1 answers:

Postoje dvije vrste botova na internetu, koje se zovu kao dobar robota i loši botovi. Trebali biste poduzeti ozbiljne mjere protiv loših botova jer mogu širiti DDN propusnost ni u kojem trenutku. Osim toga, negativni ili loši roboti kradu vašu web sadržaj i zauzimaju resurse poslužitelja. S druge strane, dobri roboti (koji se nazivaju i web pretraživači) trebaju se pažljivo rukovati jer pomažu u indeksiranju vaše web stranice u rezultatima tražilice , kao što su Bing, Google i Yahoo.

Michael Brown, vodeći stručnjak iz Semalta , uvjerava da postoje stotine do tisuća robota i web pretraživača koji pretražuju internet, ali su sljedeći popularni.

1. GoogleBotu

Googlebot je jedan od najboljih i najpoznatijih web pretraživača do sada. Naširoko se koristi za indeksiranje web sadržaja i članaka za Googleove rezultate pretraživanja. Najbolja značajka Googlebota jest pružanje korisnicima puno alata i opcija. Točnije, Googlebot govori Googleu koje će se stranice indeksirati i koje bi one trebale ostati iza.

2. Bingbot

Baš kao i Googlebot, Bingbot je popularan alat za indeksiranje weba tvrtke Microsoft. Prošlo je već godinama i namijenjeno je indeksiranju web stranica u Bingovim rezultatima pretraživanja. Bingbot je idealna zamjena za MSN bot. Njegova najistaknutija opcija naziva se Fetch as Bingbot, koja je prisutna u alatu za webmastere Bing. Ova vam opcija omogućuje da se stranice indeksiraju i prikazuju u rezultatima Bing .

3. Slurp Bot

The Slurp Bot je Yahooov web alat za indeksiranje, ali ga pokreće Bing. Web stranice trebaju omogućiti Yahoo Slurp pristup njihovim stranicama za prikazivanje u rezultatima Yahoo Mobile Search. Ovaj web alat za indeksiranje koristi se za prikupljanje sadržaja s web stranica partnera za uključivanje u Yahoo Vijesti, Yahoo Sport i Yahoo Finance.

4. DuckDuckBot

DuckDuckBot je poznati i najbolji web alat za indeksiranje DuckDuckGo. Ovo tražilica poznata je po svojoj privatnosti i ne prati korisnika bez njegovog dopuštenja.U prosjeku dnevno obrađuje deset milijuna upita.GuckDuckGo dobiva rezultate od više od 400 izvora, uključujući i nekoliko vertikalnih izvora koji daju odgovore vezane uz Instant Odgovori, Wikipedia i DuckDuckBot, a također rješava upite koji dolaze iz izvora kao što su Yandex, Bing i Yahoo.

5. Baiduspider

Baiduspider je službeni naziv web pretraživača ili pauka kineske tražilice. Svakodnevno može indeksirati puno web stranica i vraća ažuriranja na svoj Baidu indeks. Baidu je jedan od vodećih kineskih tražilica. Ima više od osamdeset posto dionica svih tržišta pretraživanja na kineskom kopnu .

6. Yandex Bot

YandexBot je određeni web alat za indeksiranje ruske tražilice, Yandex. Mediji tvrde da je ovaj bot generiran preko 57% svih prometa tražilice u Rusiji tijekom 2015. godine.

7. Sogou Spider

Sogou Spider je poznati web pretraživač Sogou.com. Ova vodeća kineska tražilica pokrenuta je 2004. godine i ima rang od 103 na Alexi. Imajte na umu da Sogou web pauk nikada ne poštuje robote.txt internetske standarde i zabranjen je s različitih mjesta zbog prekomjernog indeksiranja.

8. Exabot

Ovaj web alat za indeksiranje upravlja tvrtka Exalead, francuska tražilica. Osnovan je prije nekoliko godina i ima više od šesnaest milijardi web stranica indeksiranih u rezultatima pretraživanja.

9. Vanjski hit Facebooka

Društveni medijski div, Facebook, omogućuje svojim korisnicima da dijele zanimljive veze s drugim korisnicima Facebooka. Vanjski Hit tvrtke Facebook obavlja različite funkcije, uključujući prikaz nekoliko slika, nekoliko uzbudljivih videozapisa i nekoliko web stranica. Jedan od glavnih i najpoznatijih robota za indeksiranje je Facebot koji pomaže u poboljšanju performansi oglašavanja.

10. Alexa crawler

Alexa Crawler upravlja Amazon's Alexa i koristi se za indeksiranje desetaka web stranica. Prikuplja informacije o web stranicama i rangira ih na temelju lokalnih i međunarodnih preferencija.

Završna napomena

Postoje razni web pretraživači i roboti, pa kada blokirate sumnjivu web stranicu, nemojte blokirati dobre robote koji indeksiraju Vaše web stranice u rezultatima tražilice Source .

November 29, 2017