Back to Question Center
0

Semalt: Fake Site posjetitelji i kako se nositi s njima?

1 answers:

Svi webmasteri upotrebljavaju Google Analytics za praćenje posjetitelja svojih web stranica. Ivan Konovalov, menadžer Menadžera za uspjeh korisnika Semalt , kaže da ako primijetite da je broj posjeta na vašem Google Analytics računu, šanse su da je preporuka spama pogodila vašu web-lokaciju. Nove web stranice i blogovi primaju od 50 do 100 posjeta dnevno, a ako statistike pokazuju više od 200 posjeta za nekoliko dana bez odgovarajućeg SEO, trebali biste biti svjesni problema i pokušajte pronaći njegovo rješenje - suicide kormoran.

Vaša prva misao će biti "moj se promet polako uspinje". Kada uložite u te brojke, otkrit ćete da šalter preporuke stvara nered za vašu web-lokaciju tiho.

Odakle dolaze posjetitelji

Većina web stranica i blogova dobivaju hitove iz organskog pretraživanja i web mjesta društvenih medija. Neki od webmastera odlučuju o preporukama, a veze navedenih web-lokacija mogu se pronaći u odjeljku Kanali na Google Analytics računu. Ako ste strasno promatrali, doći ćete do znanja da se upućivanja dnevno povisuju, a povećane preporuke nisu dobre za vašu web-lokaciju. Povezivanje s web-lokacija s niskom kvalitetom ili odraslih znak je da je vaša web-lokacija u opasnosti. Za neke, povećana preporuka je dobra stvar, ali zapravo nije.

Tko se povezuje s mojom web lokacijom?

Idite na odjeljak Preporuke da biste prepoznali broj web-lokacija koji vam daju preporuke za nekoliko dana. Vjerojatno vidite freesocial-buttons.com, darodar.com, 4webmasters.org i sanjosestartups.com na ovom području. Ako ti Google ove web stranice, vidjet ćete da su zapravo referentni spameri i nastaviti slati vas lažni promet gotovo svakodnevno. To znači da je promet s ovih mjesta za preporuke ništa drugo nego boli za vas.

Preporuka za neželjenu poštu lažna je zamolnica koja se šalje na vašu web-lokaciju pomoću skripte koja podmire vašu HTTP preporuku. HTTP preporuka je podatak koji preglednik prolazi kada se prebacujete s jedne web stranice na drugu. Neznatne vrste postavit će Vašu HTTP preporuku na web stranice s neželjenim sadržajima koje žele promovirati na internetu. Ako ste zabrinuti zbog broja učitavanja vaše web stranice ili klikova na te veze, nikad ne biste trebali posjetiti njihove web stranice.

Zašto je sporedni spam opasni?

Neke web-lokacije objavljuju referentne dnevnike i usredotočuju se na ostale pogodnosti spammera. Kada se podaci objavljuju na internetu, spameri dobivaju poticaj vlastitim web stranicama. Izgleda da pretraživačka kuća lako indeksira svoje web stranice ili blogove, smatrajući ih legitimnim. Preporuke za spama su opasne zbog sljedećih razloga:

  • može oboriti vaš Google Analytics račun i broj posjeta uvijek je napuhan;
  • To nam je nemoguće provjeriti koliko je pravih posjetitelja imalo na našem mjestu;
  • Povećava stopu napuštanja početne stranice na 100%, a trajanje sesije je uvijek 0:00:00;

Google i ostale tražilice znaju ove stvari i možda će smanjiti rang vaše web stranice u narednim danima. Zato su pregledi posjeta s neželjenom poštom malo napornim za webmastere. Trebali biste poduzeti ozbiljne mjere protiv tih sumnjivih web stranica prije nego što je prekasno i vaše poslovanje uništeno na internetu.

November 30, 2017