Back to Question Center
0

Semalt Expert: WordPress vs. Kupnja - Što je najbolje?

1 answers:

Većina vas zna da je WordPress najbolji i najpoznatiji sustav za upravljanje sadržajem koji trenutačno drži gotovo 60% tržišnog udjela na tržištu CMS-a. Nije iznenađujuće ili šokantno da razni programeri preferiraju WordPress nad ostalim sustavima za upravljanje sadržajem. Wordpress je open source, web-based program za izradu web stranica koji je napisan u PHP-u.

Michael Brown, vrhunski stručnjak Semalt Digital Services, ovdje navodi uvjerljivu praksu u tom smislu - review hublot big bang.

Shopify protiv WordPress:

Shopify je hostirana platforma koja ne dopušta nam da ugostimo naše web stranice na vlastitim poslužiteljima ili trećim stranama kao što je GoDaddy itd. U tom smislu, to je sasvim drugačije od WordPress-a, a ovisi o Shopify poslužitelju za našu web stranicu i ne može ga domaćin lokalno. Hostirane platforme dolaze s nekim uzbudljivim pogodnostima, uključujući svakodnevnu kopiju, PCI kompatibilnost, neograničenu propusnost, kao i SSL certifikat od strane zadanih pružatelja usluga.

Suprotno tome, WordPress je samostalno. To znači da možete jednostavno ugostiti vlastitu web stranicu ili blog na bilo kojem poslužitelju i urediti PHP datoteke prema vašim potrebama. No, ako vaša tvrtka započne skaliranje, plaćanje širina pojasa ili posjedovanje odvojenih pružatelja hostinga možda vam nije lagan. Važno je dodati neke dodatke poput WooCommerce da biste dobili najbolje od WordPress web stranica.

Osnovni elementi sadržaja:

U svim sustavima za upravljanje sadržajem postoje neki osnovni elementi. No, u slučaju WordPressa, možete dodati svoje vrste prilagođenih postova, stranice, kategorije, widgete i druge slične stvari.

  • WordPress Shopify
  • Oblici prilagođenih pošte Zbirke u obliku kategorija
  • Različiti proizvodi
  • Postovi Višestruki članci
  • Stranice različite stranice

Produljenje funkcionalnosti u programu WordPress:

U slučaju WordPressa, možete jednostavno instalirati dodatke, postaviti widgete i izbornike i promijeniti teme kako biste proširili funkcionalnost vaše web stranice. Na primjer, out-of-the-box WordPress stranice ne sastoje se od komponenti e-trgovine pa morate instalirati dodatak WooCommerce za omogućavanje određenih prilagođenih postova i značajki e-trgovine.

Shopify App Store:

Ako ste korisnik usluge Shopify, morat ćete proširiti njegove značajke pomoću određenih aplikacija. Najpopularnije aplikacije Shopify nalaze se u trgovini App Storeify. Da biste instalirali aplikaciju, idite na odjeljak Aplikacije na izborniku Shopify i kliknite gumb Posjeti Shop Shop App Store. Ovdje ćete moći odabrati programe koje želite instalirati. Jednom instaliran, možete upotrijebiti te aplikacije i integrirati ih u vašu web-lokaciju.

Trgovine tematske strukture vs WordPress tematske strukture:

U WordPressu i ostalim sustavima za upravljanje sadržajem, kao što su Drupal i Blogger, postoje teme roditelja i djeteta. Važno je odabrati prikladnu temu za vašu web stranicu, dajući mu prekrasan i profesionalan izgled. Nasuprot tome, teme u Shopifyu nikad se ne ažuriraju automatski. Ali ne morate se brinuti jer ih možete ažurirati ručno. Wordpress teme ne koriste tekući jezik za njihovu implementaciju, ali Shopify teme koriste ovaj jezik. Tekući jezik omogućuje razvojnim programerima dinamički učitavanje sadržaja u prodavaonicu. Važno je da vaše teme sadrže dodatne direktorije, bez obzira na to koristite li ih na usluzi WordPress ili Shopify. Trgovine Shopify prihvaćaju samo strukture direktorija za teme dok WordPress web stranice mogu raditi bez njega.

Zaključak

Sigurno je reći da WordPress ovlasti većinu web stranica i blogova na internetu i ima više značajki nego Shopify. Međutim, možete odabrati sustav za upravljanje sadržajem na temelju vaših zahtjeva. Za SEO svrhe i pravilnu optimizaciju, WordPress je bolji od Shopify i prilagodljiv je. Štoviše, uređivanje strukture osnovne URL-a, permalink i SEO povezanih stvari kao što su naslovi, opisi, slugovi, slikovne oznake i naslovi lako su u WordPressu od Shopifya.

November 30, 2017