Back to Question Center
0

Semalt Expert: WordPress Spam Komentari - 5 jednostavnih tehnika za rješavanje

1 answers:

Ako vaš WordPress web site ili blog također primaju neželjene komentare, trebali biste naučiti i prilagoditi te tehnike koje je odredio Jack Miller, vodeći stručnjak iz Semalt digitalnih usluga.

1. Brisanje neželjenih komentara ručno:

Važno je paziti na vaše komentare i odakle dolaze. Koristeći Akismet ili druge slične dodatke možete dobiti mnogo prednosti, ali nema zamjene ručnim brisanjem - drink names maker. Često biste trebali provjeravati i izbrisati komentare koji izgledaju ilegalno ili sadrže neke ključne riječi ili sumnjive povratne veze. Provjerite jeste li ispraznili otpad kada zlonamjerni komentari budu izbrisani s vašeg bloga.

2. Zadržite komentare za umjerenost:

Na vama je koliko vremena trebate provjeriti, odobriti ili odbiti komentare. U međuvremenu, možete ih držati umjereno i ne dopustite nikome izravno objavljivanje komentara na postove na vašem blogu. Radije bih volio zadržati komentare neko vrijeme, a ne koristiti Akismet. Provjeravam svaki komentar i pobrinem se da ga ne stvara spameri ili robota. Komentari koji sadrže zlonamjerne veze, ključne riječi ili nevažne rasprave ne bi trebali biti odobreni, već izbrisani s vaše web stranice. Jednostavnim riječima, možemo reći da biste trebali staviti krpelj na komentare kada povjerujete svakom čitatelju i dopustite njegovim komentarima izravno i bez ikakvog umjeravanja.

3. Izmijenite .htaccess datoteku kako biste spriječili neželjene komentare WordPressa:

Vaša .htaccess datoteka pomoći će vam da pooštrite sigurnost WordPress bloga u određenoj mjeri. Kratki redovi kodova daleko su bolji od dugih linija i smanjuju broj komentara s neželjenim sadržajima. Nakon što pristupite .htaccess datoteci na svojem WordPress računu, roboti bi trebali odbiti sa sljedećim kodom:

# Zaštitite od neželjene pošte i botova

RewriteEngine On

RewriteCond% {REQUEST_METHOD} POST

RewriteCond% {REQUEST_URI}..primjedbe-WP-post \ * .php

RewriteCond% {HTTP_REFERER}! .yourwebsite.com. * [OR]

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} ^ $

RewriteRule (. *) ^ Http: //% {REMOTE_ADDR} / $ [R = 301, L]

Roboti i pauci su najviše iritantni štetnici pa ih sprječava kod ovog koda vrlo lako i učinkovito.

4. Zabrani IP adrese spamera:

Kada netko komentira vaš blog, njegova IP adresa dobiva snimljena na vašem WordPress računu. Provjerite sve IP adrese slučajnim redoslijedom i blokirajte IP adrese koje izgledaju sumnjive i čudne. Možete blokirati što je više moguće IP adresa ili možete koristiti dodatak za WordPress da biste trajno blokirali sve sumnjive IP adrese. Alternativno, ovaj kôd možete dodati rootu .htaccess datoteku kako biste blokirali sumnjive IP adrese.

# bloka ip

narudžba dopustiti, odbiti

odbiti od 192.168.44.211

odbiti od 224.39.163.11

odbiti od 172.16.7.91

5. Instalirajte antispam plugin:

Postoje stotine tisuća dodataka koje možete koristiti da biste dobili osloboditi od spam komentara. Kao što sam vam rekao da nisam iskoristio Akismet, ali jednom sam pokušao kviz. Ovaj je dodatak prisutan u direktoriju dodatka programa Wordpress i može se instalirati bez troškova. Ovaj dodatak pomaže spriječiti WordPress spam i komentare trolova tražeći od komentara da odgovori na nekoliko pitanja.

November 30, 2017