Back to Question Center
0

Semalt Expert: Trenutni trendovi u tehnologiji praćenja očiju

1 answers:

Kad se odražava na ranu povijest praćenja oka i stvarnih prekretnica,ona je izrasla u višeslojnu industriju koja dotiče mnogepolja. Da biste bolje razumjeli što je praćenje oka, prvo mora biti sve o tomedefinirano.

Julia Vashneva, menadžer uspjeha korisnika Semalt DigitalniServices, daje uvid u najnovije trendove u tehnologijama za praćenje oka temelji se na stručnosti i opsežnom iskustvusuradnje s CoolTool , tvrtkom za istraživanje tržišta.

Praćenje očiju može se definirati kao zbirka očnih podataka. Prikupljeni su podaciputem neinvazivnih naprava kao što je udaljeni ili glava montirani tracker očiju.neinvazivan uređaj koristi fotoaparat, kao i infracrveni izvor svjetla.izvor svjetlosti usmjeren je prema oku dok kamere prate i bilježe okular(npr. promjer pupila, frekvencija treptaja, rotacijski pokreti). Agregiranipodaci se prikupljaju softverom za analizu očitanja i analiziranim rezultatima.

Softver za praćenje očiju trenutno se koristi u potrošačkom marketingu i pakiranjuistraživanje, akademsko, medicinsko i ponašanje psihološkog istraživanja, kao i čovjekafaktor inženjering i igranje simulacija istraživanja i primjene. Kao istraživačipronaći nove načine primjene za praćenje oka, polje se dramatično širi.Čak je i vojska iskoristila kacige za praćenje očiju za borbene pilote u njihovomsofisticirani glavni zasloni (HUD) za taktičku prednost.

Kada se raspravlja o praćenju očiju, važno je razumjeti četiri osnovnavrste pokreti oka koje su temelj tehnologije praćenja očiju koje uključuju:

  • Saccades..Smatraju se vrlo brzim pomicanjem oka koje se naglo mijenjajutočka fiksacije. Mogu biti mala pokreta tijekom čitanja ili velikih pokretakada gleda cijelu sobu. Općenito, oni su refleksivni u prirodi, alitakođer se može dobrovoljno dobiti. Najčešći pokreti saccadnih očiju nastaju tijekomobrasci spavanja pojedinca.
  • Smooth Pursuit Movements. Mnogo sporiji od ostalih oblika pokreta očiju, GlatkoPursuit Movement je dobrovoljni poticajni pokret fovee (mali dio odmrežnica u kojoj je vizualna oštrina najviša). Pojedinac ima dobrovoljnosposobnost da prati ili ignorira podražaje. Postoje oni obučeni pojedincikoji su sposobni napraviti glatki potez pokreta bez prisutnosti podražaja (pokretni cilj).
  • Pokreti Vergence. Za razliku od drugih vrsta pokreta očiju, dok se oba oka krećuu istom smjeru, vrtložni pokreti su disjunktivni. Vizualne linije svakeoko može vidjeti objekt koji je ili blizu ili u daljini. Zmijastezanje tako povećava polje percepcije i izoštrava sliku fovee (retina).
  • Vestibulo-okularni pokreti. Naknada za kretanje glave, vestibulo-okularpokreti oka pomažu stabilizirati vizualne slike vanjskih impulsa. Retinalpovršina nadoknađuje "klizanje" slike otkrivajući prolazne promjene (pokret glave)tako se prilagođavajući korektivnim pokretima očiju. Podešavanje kompenzacije jeprilično spor, zbog pokreta glave, kao i senzornog odgovora

Tko primjenjuje praćenje očiju

Svakodnevno se koriste aplikacije za praćenje očijukreativnih novih načina. Kada netko misli o tome koliko pojedinac koristi oči na dnevnoj bazi, nije čudoda je informacije koje prikuplja korisno za gotovo svaku industriju. Jedna takva industrija je istraživanje tržišta.Informacije prikupljene istraživanjem oka korištene su u dizajnu ambalaže kao i reklamama.

Stručni sportovi koriste tehnologiju praćenja očiju kao poboljšanjesportaševu izvedbu kombiniranjem biomehaničkog, fiziološkog i ponašanjapodataka kako bi se osigurao alat za mjerenje pojedinih poboljšanja. Profesionalci ponašanja i neuroznanosti koriste tehnologiju praćenja očijuu procjeni sposobnosti čitanja, disleksije, funkcioniranja motora, kao i slušnihi obradu slike. Upotrebom vizualne stimulacije na zaslonu i pokreta glavebesplatni uređaji za praćenje, istraživači su pronašli nove načine mjerenja i procjenekao i korištenje taktilnih pristupa za ispravljanje pojedinačnih nedostataka.

Novo područje praćenja očiju je istraživanje temeljeno na pogledu. Istraživači se razvijajualati koji eventualno mogu promijeniti interakciju između ljudi i računala.istraživanje je usredotočeno na korištenje oči za kontrolu računalnog pokazivača..Umjestopomoću miša, zabavne štapiće ili pisanja tableta, korisnik će kontrolirati rad računalapreko pokreta očiju i treptaja.

Upravo kako se praćenje oka radi zajedničkog laika može se objasniti une-tako-jednostavnih pojmova. Praćenje očiju od svojih početaka korišteno je za mjerenjei procijeniti vizualnu pozornost pojedinca. Postoji nekoliko načina mjerenja takve pozornosti, no najčešći je način neinvazivne metode.

Ne-Intrusive daljinsko praćenje očiju

Osnovni koncept ne-intrusivnog daljinskog praćenja očiju je rožnica učenika središtarefleksije (PCCR). Ovaj koncept koristi daljinski izvor svjetla za osvjetljavanjeoka, što staza uzrokuje refleksije i omogućava sustavu snimanja kameresnimanje slikovnih podataka. Slika snimljena na uređaju za snimanje (fotoaparat) identificiraraznih refleksija između refleksije učenika i rožnice. Jednom obavijestje zabilježen tablica izračunavanja vektora koji je angled i koristi se za oblikovanje specifičnih geometrijskihreflektirajuće osobine koje čine osnovu usmjerenja pogleda.

Ovisno o softveru za uzorkovanje oka, izračunavanje smjera pogledaomogućuje različite algoritme za obradu slike kao i 3D modele okau odnosu na točku gledanja. U vrlo jednostavnim terminima proces bilježikretanja uzoraka oka, procjenjuje osnovna načela oka, usredotočuje se na točkuod pogleda parametara, i čini zbirku podataka koji, kada analiziraju, dajekrajnji korisnik specifičnih interpretiranih podataka i rezultata. Rezultati mogu mjeritibilo što čini radnu pažnju raspona, na fiksaciju na određeni objekt. Doobjasniti dalje, primjer procesa je kako slijedi:

  • Istraživač praćenja oka želi prepoznati određene slike na računalu(npr., proizvod koji se može prodati). Postoje identične slike proizvoda na azaslon računala s različitim varijacijama (boja, veličina, itd.) Istraživačželi odrediti koje od slika korisnik računala usredotočuje (što uokrenuti će moći prepoznati koja je slika proizvoda estetski ugodnakorisniku). Postupak sustava za praćenje oka uključuje sustav snimanja,projektor i niz složenih algoritama. U početku, projektor stvarainfracrvena svjetlost očiju. Slijedi snimanje sustava snimanjavišestruke slike visoke brzine prikaza korisničkih uzoraka oka (npr., koja odslike na zaslonu na koje se korisnik usredotočuje).
  • Algoritmi za obradu slike (specifično za softver za praćenje očiju)na praćenje slika) utvrditi specifične pojedinosti oka korisnika i reflektirajućeuzoraka. Konačno, na temelju prikupljenih podataka o snimanju softverizračunava pozicioniranje i pogled na oči. Ti se podaci tumačekao na koje od slika na zaslonu računala korisnik je usredotočen njihovpa se pažnja (na taj način istraživač može utvrditi koji od proizvoda koji se mogu utržitiodređena skupina krajnjih korisnika usmjerena je na).
  • Budući da se tehnologija praćenja očiju širi na različita područja, dolazi do pitanjašto se tiče njegove učinkovitosti, kao i briga za dobivanje točnih podataka. Na takvimazabrinutost je je li treperenje utječe na rezultate praćenja očiju..Kao treperenje nečijegoči su prisilno djelovanje, obično se ne može kontrolirati. Sa poštovanjemza praćenje oka, trepće izgleda da blokira kapke i rožnicu kada se kapkazatvara. Budući da su podaci o refleksiju rožnice potrebni u prikupljanju podataka o praćenju oka,tijekom konačne analize rezultata nedostajuće podatkovne točke su uključene ubilo ručno ekstrakcija ili automatsko vađenje softverom za praćenje očiju.Iako ekstrakcija podataka ne mora biti 100%, dovoljno je blizu da privuče precizne zaključke o podacima.

Još se jedno pitanje postavlja pitanje je li pokret glave utječe na praćenje okarezultati? Kretanje glave tijekom sjednice za praćenje oka je jedan od čimbenika kojimože naginjati rezultate jer može imati konačan utjecaj na točnost pogledapodaci. U rješavanju problema pokreta glave, više optičkih senzora ikamere za prikupljanje podataka centralno su smještene unutar korisničkog rasponaviziju kako bi se stvorila vrsta "stereo data processing" koja se povećavahorizontalni vid vizije. Još jednom, kao da trepere, okosoftver za praćenje generirat će shemu koja će uzeti u obzirvestibulo-okularni (glavni) pokreti i sukladno tome podesite podatke o konačnom tumačenju.Ono što se ne može podesiti u konačnim rezultatima je ako korisnik za praćenje okaokreće glavu na stranu, pokreće brzo i brzo pokret glave ilije izvan dometa optičkih senzora i kamera.

Kada se raspravlja o tehnologiji za praćenje oka, jedno pitanje koje se uvijek čininastati je točnost i preciznost opreme za praćenje očiju (optičkisenzora, fotoaparata, itd.), kao i analizu podataka (softvera).Ove su zabrinutosti obradile razne tvrtke za praćenje očijukoji su razvili mjerne standarde za osiguranje najbolje točnostimoguće. Standard monokularne točnosti pojedinačno ispituje svako okokako bi se utvrdila točnost izvedbe pojedinih očiju. Nasuprotna testove binokularne točnosti koji simultano ispituju oba oka (čestosmatra se omjer normi).

Budućnost praćenja očiju

Opis motiva Točnost se smatra idealnim uvjetima ispitivanjakao osnovicu za mjerenje svih ostalih rezultata točnosti. Točnost na ekstremnimvidljivi kutovi ispituju ogledne kutove koji utječu na glavnu komponentupraćenje oka. Različita točnost osvjetljenja je test koji koristi četirikriterije osvjetljenja, uključujući pozadinsku inverziju(Miješanje). Različita točnost položaja glave koja uzima u obzirkretanja glave tijekom procesa praćenja očiju. Svaki od tih pojedinacaprovode se standardi ispitivanja u vezi s kalibracijom opremekako bi se zadržali najtočniji rezultati praćenja očiju.

I dalje postoje oni kritičari koji imaju zabrinutost da je praćenje očiju pravednotehnologija noviteta. Kritičari su podigli strahove što tehnologija možebiti zlouporabe i / ili rezultati ispitivanja pogrešno protumačeni. Kao tehnologijapostao je sve sofisticiraniji i rezultati su više definirani,Čini se da su kritičari malo i daleko. Tehnologija praćenja očiju bila jekoristi se za otkrivanje ozljeda mozga i potres mozga, u obrazovanju za one sčitanje teškoća i u većini svako polje zamislivo.

Budućnost tehnologije praćenja očiju već je ovdje..ćelijskitehnologija za praćenje očiju telefona već je započela. Samsung Corporationuvela je liniju mobilnih telefona koja će zaustaviti videozapis s prednjom stranomkada korisnik pogleda dalje. Samsung i druge tvrtke mobilnih telefona suuvođenje biometrijskih aparata za prepoznavanje irisa koji će se otključatikorisnik gleda u zaslon mobitela.

Automobilska industrija razvija očipraćenje sustava za nadzor pažnje koji mogu otkriti kada vozač postaje pospančime se smanjuju nesreće. Prema tome, buduće automobile mogu biti opremljene okomuređaji za praćenje uzoraka koji mogu prilagoditi u uzorcima vožnje pregledavanjemvozača i okolinu (kišni natopljeni kolnik, snježni uvjeti, itd.).Tehnologija praćenja očiju predstavljena je svijetu igranja virtualne stvarnosti.VR sustavi koriste ovu tehnologiju za animiranje objekata pokretima očiju.Unutar medicinskog polja, napredak razvijen za praćenje oka omogućit ćeotkriti početne znakove poteza ili napadaja.

Postoje mnogi izazovi koji stoje na putu tehnologije za praćenje okakao što se kreće u svakodnevni mainstream života. Prepoznavanje praćenja očijusoftver i dalje se mora razlikovati od jednostavnog okapokret (distrakcija vs namjera). Ostala razmatranja koja treba riješitiuključuju varijacije vida, napade oči i slučajevi distrakcije. Kao očipraćenje nadzor opreme koristi infracrvene zrake ekspozicije naočima, nije bilo dovoljno konačnih istraživanja o štetnim učincima produljenog ili ponavljajućeg izlaganja.

Na primjer, mi u Semalt Digital Services blisko surađujemo tvrtka za istraživanje tržišta CoolTool , koja pruža cjeloviti pogledpraćenje tehnologije, zajedno s drugim tehnikama praćenja ponašanja korisnikaza složeno istraživanje tržišta. U stvari, ova tvrtka imaizvrsna proizvodnja olova i velika potražnja uglavnom zbog interesaod publike do tehnologije. Doista, praćenje očiju vam omogućujeda biste provjerili specifične reakcije na aspekte svog marketinga,što se razlikuje od tradicionalnih anketa potrošača. To uzrokuje avelika popularnost tehnologije praćenja očiju u području marketingai taj je trend u porastu.

Zaključno, tehnologija praćenja očijuje ovdje da ostane. Tehnologija se ugrađuje u naš svakodnevni život tako da je njegovo prihvaćanječini se da je raširena. Čim se odvijaju razvoj i poboljšanja, praćenje okaće nastaviti podizati korištenje tehnologije za automatizaciju uobičajenih uređaja iotkrivanje medicinskih i / ili psihičkih devijancija (i to je samo početak)budućnost tehnologije praćenja očiju nije ograničena na maštu pojedinca istraživača,njegova praktična primjena u našem životu je bezgranična Source .

November 27, 2017