Back to Question Center
0

Semalt Expert objašnjava kako otkriti i ispraviti stranice s dupliciranim sadržajem

1 answers:

Dvostruki sadržaj glavni je nedostatak kada je u pitanju rangiranje na tražilicama. SEOje složen proces koji uključuje zadatke poput marketinga sadržaja, izgradnje veza i marketinga društvenih medija. Međutim, ispravljanje duplikatasadržaj može biti težak. Glavne značajke ovog postupka su:

  • To zahtijeva samo male tehničke promjene
  • Poredak počinje poboljšavati čim ga ispravite
  • Googleov alat za indeksiranje vrlo brzo pročita promjene na vašoj web-lokaciji

Vještak Semalt Digital Services, Igor Gamanenko objašnjava kako ispravno raditi s dupliciranim sadržajem.

Kako duplicirani sadržaj razriješi autoritet

Prema Googleovom blogu za webmastere, ugled vašeg web sadržaja ili blogapostaje razrijeđen kada je dostupan iz više URL-ova. Praktično, to može učiniti različite stranice rangirati nisko na sličan sadržaj, tako da se smanjujevašu SERP vidljivost na određene ključne riječi. Ponovno dobivanje ovlasti lako je kad koristimo veze s kanonskom stranicom.

Treba konsolidirati veze s jednostavnim preusmjeravanjem 301 na izvorni web sadržajtako da sve veze upućuju na tipičnu odredišnu stranicu. Kao rezultat toga, autoritet i promet te stranice povećavaju se u istoj mjeri,što rezultira onim što Google želi rangirati.

Otkrivanje dvostrukog sadržaja

  • Lako je znati imate li problem dvostrukog sadržaja. Jednostavno idisvoju omiljenu tražilicu poput Googlea (ili one koju optimizirate), a zatim upišite na web mjestu: yoursitename.com. Kada nekoliko stranica upućuju naisti sadržaj dobivate na popisu, imate dvostruke veze. Taj fenomen znači da ta određena stranica ili proizvod ima više šanseu Google botovima..
  • Najčešći način pronalaženja dupliciranog sadržaja je otkrivanje broja stavkiili stranice koje je Google indeksirao. Stranica s kanonskim oznakama može uzrokovati razrjeđivanje. Dokazi za to su da bi mogli biti visoko na nekimaproizvodi još uvijek niski na onome što Google ne indeksira.
  • U drugim slučajevima Google može proizvoditi rezultate pretraživanja više nego što imatena vašoj web stranici. Kada broj rezultata pretraživanja premašuje broj vaših web stranica, postoji vjerojatnost da imate duplicirane veze.Prilikom izmjene na web sučelju može potrajati tjednima ažurirati sve vaše stranice koje bi mogle biti više od 800.000. Ovaj ishod objašnjava zašto a404 pogreška može pozdraviti korisnike klikom na neke od proizvoda sa starim URL-ovima.

Kako ispraviti duplikat sadržaja

U početku je blokiranje Googleovih pretraživača weba jednostavnom datotekom robots.txt bilo najboljenačin rješavanja ove situacije. Međutim, ovaj trik ne povećava autoritet i ugled na kanonskim stranicama. Veze još uvijek postojeunatoč izbjegavanju kazni. Međutim, izvedba vaše SEO ne poboljšava se.

301 preusmjeravanja u Apache je najbolji način za trajno preusmjeravanje kanonskih oznaka.Preusmjeravanja su učinkovitija od kanonskih oznaka. Uklanjanje kategorija u vašem web sadržaju pomaže u uspostavljanju jednog do jednog preusmjeravanja,što je pouzdano, trajno rješenje. Na primjer, umjesto izrade stranice.com/category1/product1, jednostavno upotrijebite web-mjesto / proizvod1.

Općenito, glavni trik za konsolidiranje duplikata sadržaja vrti se oko povratnih veza.Kada povratne veze upućuju na stranicu s dupliciranim sadržajem, oni nastoje smanjiti vaš položaj i negativno utjecati na vaše konverzije.Relevantnost i autoritet dvostrukog sadržaja često su niski. Stoga se gore opisane tehnike moraju provesti kako bi se izbjegleKazne Google algoritma Source .

November 27, 2017