Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kako se prebaciti na novu domenu bez gubitka u poretku

1 answers:

Možda biste bili spremni promijeniti domenu kada vidite da postojiviše je dostupan. Ili, možda, upravo ste promijenili naziv tvrtke i trebate promijeniti naziv domene uslično. Srećom, moguće je prenijeti web mjesto na novi naziv domene bez oštećenja ranga pretraživanja.

Ryan Johnson, stručnjak za Semalt Digitalne usluge dijele savjete o tome kako promijeniti naziv domene bez štetu vašem rangiranju.

1. Natrag sve

Prebacivanje na novu domenu ponekad može predstavljati značajne probleme,i jedan može biti prisiljen vratiti se na stari. Važno je osigurati radne datoteke sigurnosnih kopija. U svakom slučaju, hoćeuvjerite se da vam neće biti bitni gubitak.

2. Očistite svoju novu domenu

Provjera novog naziva domene osigurava da nova domena nećesadrži sve neriješene probleme. Google alati za webmastere nude nove domene. Stranica Ručne radnje omogućuje vam da provjerite pogreške. Akopotrebno je izvršiti sve potrebne ručne radnje, izvršiti potrebne izmjene i poslati zahtjev za ponovno razmatranje. Po odobrenju, može se ići naprijedsa sljedećim korakom.

3. Premještanje sadržaja

SEO stručnjaci preporučuju prebacivanje sadržaja na novu domenuime po dijelovima da biste utvrdili utjecaj koji će imati na tražilicama. Potrebno je vrijeme, ali štiti web stranicu odugrožavajući svoj rang pretraživanja. Preusmjeravanje 301 preusmjerava Google na lokaciju novog sadržaja. Ručno preseljenje zahtijeva postavljanjesustav za upravljanje sadržajem na mjestu.

4..Trajno preusmjeravanje stare stranice

Postavljanje 301 preusmjeravanja za .htaccess datoteku kako bi se osiguralo toGoogle i posjetitelji web lokacije pronaći će novu domenu. Ona će zadržati rangiranje pretraživanja i zaštititi vlasnike od dvostrukih kaznenih sadržaja.Da biste to izbjegli, izradite 404 stranice za sadržaj bez istovrijednosti s novom domenom. Također, prije stjecanja kartirajte stare URL-ove novimabilo koji preusmjeravanja za povećanje relevantnosti sadržaja.

5. Obavijestite Google o pokretu

preusmjeravanja obavijestiti tražilice o domenu smjene. Također jedobra ideja da pošaljete službenu obavijest o promjeni. To zahtijeva dodavanje i potvrđivanje nove domene u Google alatima za webmastere. Jedanmora osigurati da svi 301-ovi budu na mjestu prije nego što Google prihvati zahtjev za promjenu adrese.

6. Stvaranje Sitemap

HTML Sitemaps poboljšava korisničko iskustvo, a XML Sitemapovi molimotražilice. Google preporučuje upotrebu starih i ažuriranih URL-ova. Većina indeksiranih stranica pripadaju starim URL-ovima. Stoga,tvrtke moraju davati vremenu web lokacije prije indeksiranja prebacivanja na nove URL-ove. Ručno stvaranje XML-a je teško, ali XML-Sitemaps iGoogle-XML Sitemap karte pomažu automatizirati proces.

7. Provjeravanje i ažuriranje unutarnjih i ulaznih veza

301 preusmjeravanja usmjeravaju interne veze prema novoj domeni. interniveze vode do nigdje kada se stara domena zatvori što znači da im je potrebno zamijeniti prije nego što se to dogodi. Također, web lokacije koje povezujustaru domenu treba ažurirati njihove veze na nove, čime se osigurava neodređeno tijelo veze.

8. Monitor Analytics

Spomenuti postupak naveden u sedam koraka osigurava da domena netrajno izgubiti promet pretraživanja. Unatoč tome, praćenje analize web mjesta i konzole za Google webmastere obavezno je u mjesecimanakon,

9 Source . Dodatni prijedlozi

  • Informirajte pretplatnike, sljedbenike i posjetitelje e-pošte o promjeni unaprijed
  • Izvođenje preusmjeravanja stranica na stranicu, a ne preusmjeravanja
  • Dajte datoteci domene da ponovo pokrenete njezine razine prije premještanja
  • Povećajte svoju PR kampanju kako biste informirali širu publiku
November 27, 2017