Back to Question Center
0

Semalt Expert iz Islamabada: Što je tražilica i kako funkcionira?

1 answers:

Većina se ljudi često pitaju kako tražilice rangiraju web stranice. Dakle, što je tražilica i kako funkcionira? Tražilice su web stranice na internetu koje pomažu korisnicima da pronađu informacije pohranjene na internetu.

Na najosnovnijoj razini, riječ 'tražilice' koristi se za opis tražilice na pretraživačima / paukovima, kao i imenike koje pokreću ljudi. Oba tipa tražilica prikupljaju svoj unos na različite načine, međutim, u ovom članku, Sohail Sadiq, vrhunski stručnjak iz Semalt , fokusira se na Googleovu tražilicu.

Ponajprije, tražilice imaju tri zajedničke stvari:

1 - web application company in Lebanon. Njihovo pretraživanje na internetu temelji se na specifičnim riječima koje su određene kao važne

2. Oni pohranjuju indeks tih riječi i mjesta na kojima su pronađene riječi

3. Dopuštaju posjetiteljima ili korisnicima da traže riječi ili kombinaciju riječi pronađenih u tom indeksu

Tijekom procesa indeksiranja, tražilice koriste automatske skripte poznate kao pauci ili alati za indeksiranje koji kontinuirano pregledavaju web. Programima za indeksiranje usmjerava se program koji pruža URL-ove za skripte za indeksiranje.

Nakon indeksiranja, indeksirani su kopije web stranica koje pronađu paukovi..Program indeksiranja web stranica bilježi riječi sa pojedinačnih stranica zajedno s URL-ovima gdje su riječi pronađene u tablici.

Kada se tražilica vrati u odgovoru na upit upisane od strane korisnika, on pruža najrelevantnije rezultate ovisno o upitu koji je upućen. Normalno, rezultati se pojavljuju u skladu s postavljenim kriterijem koji se određuje algoritmima koji se koriste za mjerenje relevantnosti sadržaja u odnosu na riječi koje korisnik upisuje u potrazi za određenim informacijama.

Iako su formule koje pretraživači upotrebljavaju blisko čuvana tajna, broj vremena u kojem se pojavljuje određena riječ u sadržaju, a položaj u kopiji web stranice obično su glavni čimbenici koji određuju relevantnost stranice određenoj riječi. Rezultati koji se smatraju vrlo relevantnima navedeni su na vrhu rezultata tražilice u usporedbi s manje relevantnim rezultatima. Ostali čimbenici koji određuju kako rezultati ranga tražilice uključuju stranice naslova, interne veze s drugim stranicama, dolazne linkove s drugih mjesta s visokim autoritetima i Meta tagove.

Plaćeni rezultati u odnosu na organske rezultate

Uobičajeno, tražilice daju rezultate u dvije kategorije: plaćeni rezultati i organski rezultati. Organski rezultati se javljaju zbog gore navedenog postupka. S druge strane, plaćeni rezultati uključuju marketinšku tehniku ​​u kojoj webmasteri plaćaju tražilicama kako bi se omogućilo da se njihovi web-lokacije prikazuju u rezultatima pretraživanja. Osim osiguranja da su web stranice indeksirane, plaćeno jamstvo za uključivanje jamči da roboti za posjetitelje češće posjete svoje web stranice. Različite tražilice kategoriziraju plaćene rezultate različito. Dok su neki prikazani plaćeni uključeni oglasi, drugi ih prikazuju kao rezultate uz organske rezultate.

Što je tražilice marketing

Search engine marketing, obično poznat kao SEM, odnosi se na proces stvaranja promjena na web mjestu kako bi se poboljšala njegova ljestvici u rezultatima stranica direktorija i tražilice. Većinu vremena, riječ SEM koristi se za označavanje plaćene tehnike usmjerene na povećanje ranga web stranica. To uključuje platiti po kliku (PPC), platiti po inkluziji, banner oglase i druge marketinške programe koje pružaju tražilice.

Optimizacija tražilica

Optimizacija tražilica optimizirano poznata kao SEO je proces promjene strukture i sadržaja web stranice kako bi se lakše pojavljivali na rezultatima organskih tražilica. Te tehnike uključuju:

  • Promjena meta oznaka ili naslova
  • Optimiziranje URL-ova
  • prepisivanje kopije tijela
  • Otklanjanje sadržaja bljeskalice ili okvira
  • Uključivanje dolaznih veza, unutarnjih veza i razmjena linkova s ​​autoritetima
  • Uključivanje sitemap
  • Optimiziranje sadržaja pomoću PDF datoteka
  • Optimiziranje strukture direktorija
November 29, 2017