Back to Question Center
0

Semalt: Blokiraj pristup vašem sučelju sadržajima s meta oznakama i datotekama robots.txt

1 answers:

Jason Adler Upravitelj uspjeha korisnika Semalt kaže da je moguće kontrolirati ono što se dijeli s Bingom, Yahooom i Googleom, kada čuvate podatke i ne dijelite ih na internetu , Podaci koje trebate čuvati uključuju podatke o kontaktu, PayPal ID, podatke o kreditnoj kartici, korisnička imena i lozinke. Trebali biste blokirati ovu vrstu informacija od indeksiranja na Googleu i drugim tražilicama. Kada je riječ o blokiranju URL-ova vaše web-lokacije, moguće je da zaustavite Google i druge tražilice da pretražuju određene stranice ili članke. To znači kada korisnici prolaze rezultate pretraživanja, neće vidjeti i krenuti prema blokiranim URL-ovima. Također, neće moći pristupiti njenom sadržaju, a vi možete zaustaviti puno članaka da se vide u Googleovim rezultatima pretraživanja. Evo kako blokirati pristup sadržaju vaše web stranice:

Blokiraj indeksiranje pretraživanja s meta tagovima: Blok možete blokirati prikazivanje stranica u tražilicama kada koristite ne-indeksne meta oznake na HTML kôd vaše web-lokacije. Googlebot indeksira stranice koje nemaju tu meta oznaku i zbog toga će ispuštati vaše stranice iz rezultata pretraživanja. Recite nam da će ova meta oznaka funkcionirati samo kada se datoteka robots.txt ne mijenja.

Blokirajte URL-ove s datotekama robots.txt: Robots.txt datoteka nalazi se u korijenu web-lokacije i označava dio vaše web-lokacije u kojem ne želite indeksiranje indeksnih pretraživača i pauka. Upotrebljava se Robots Exclusion Standard, koji je protokol s nizom naredbi koji ukazuju na to gdje i kako će web pretraživači pristupiti vašoj web-lokaciji. Roboti..Osim toga, txt pomaže u sprečavanju pojavljivanja slika u rezultatima pretraživanja, ali ne dopušta korisnicima da povezuju vašu web stranicu s njihovim stranicama. Imajte na umu ograničenja i ograničenja datoteka robots.txt prije nego što ga uredite. Neki mehanizmi pobrinuti se da su URL-ovi pravilno blokirani. Upute robots.txt su direktive, što znači da ne mogu provoditi ponašanje web alata za indeksiranje. Svi alati za indeksiranje tumače sintakse na vlastite načine, a datoteke robots.txt ne mogu spriječiti reference na vašu vezu s drugih web stranica. Google je dobro slijediti direktive robots.txt datoteka, ali tražilice možda neće biti moguće indeksirati blokiranu web stranicu zbog svojih pravila.

Isključivanje Google Local i Googleovih svojstava: Možete blokirati prikazivanje svog sadržaja na različitim Googleovim proizvodima nakon indeksiranja. To uključuje Google lokalno, Google slanje, Google Shopping i Google hotele. Kada odaberete isključivanje prikazivanja u svim tim prodajnim mjestima, sadržaj koji je indeksiran neće biti naveden niti ažuriran. Bilo koji članak koji se prikazuje na bilo kojoj od ovih platformi bit će uklonjen u roku od 30 dana nakon odustajanja.

Zaključak:

Važno je sakriti manje vrijedne i korisne sadržaje od vaših posjetitelja. Ako vaša web lokacija ima slične teme na više mjesta, to bi moglo ostaviti negativan dojam na tražilicama i posjetiteljima. Zato biste trebali sakriti sve te stranice i ne dopustiti tražilicama da ih indeksiraju. Riješite se sadržaja treće strane. Morate se riješiti sadržaja treće strane koji nije važno za vašu web-lokaciju po svaku cijenu. Ne dopustite Googleu da vidi da dijelite sadržaj treće strane jer će tražilica u tom slučaju vidjeti manje vrijednosti na vašoj web-lokaciji. Kada ste kopirali sadržaj s velikog broja web lokacija, Google vam može kažnjavati i možete blokirati duplikate članaka kako biste poboljšali Googleove rangove Source .

November 30, 2017