Back to Question Center
0

Savjeti o korištenju i upravljanju kursom Wiki

1 answers:

Budući da je jedan spremište, Wiki je uglavnom doprinio uspjehu sektora obrazovanja u mnogim zemljama. Wikiji pružaju nastavnicima i učenicima priliku za uređivanje, pristup i razmjenu informacija o suradnji u vezi s obrazovnim tečajevima. Svaki se tečaj poduzima sastoji se od wiki koji se brzo postavlja i mijenja kako bi odgovarao raznim kolegijima dostupnim u obrazovnom sektoru.

Max Bell, stručnjak Semalt integralnu ulogu u unapređenju odnosa između studenata i nastavnika. Znanstvenici se zagovaraju za korištenje wikija na kolegiju u školama jer pomaže u glatkoj vođenju kurikuluma. Ovdje su tipične aktivnosti koje izvodi tečaj wiki:

 • Razmjena smjernica i uputa na početku tečaja
 • Pružanje i analiziranje instalacijskih smjernica za relevantne softverske programe
 • Dijeljenje i davanje često postavljanih pitanja i prikupljanje novih
 • 15)
 • Prikupljanje prijedloga za poboljšanje pojedinosti tečaja

Praksa prikupljanja, dijeljenja i uređivanja wikija prvenstveno pomaže pri sastavljanju informacija u spremištu - used silos for sale in ohio. Uređeno izvješće služi kao izvor ljudskog znanja drugim članovima osoblja i studentima. Vježba dijeljenja i analize FAQ-a promiče timski rad i razvoj budućih projekata.

Savjeti za upravljanje tečajem Wiki

Upravljanje wikiom tečaja podrazumijeva potpunu predanost i predanost. Evo savjeta o tome kako učinkovito upravljati svoj wiki:

 • Navesti i definirati različite uloge koje moraju izvršiti različiti ljudi. Na primjer, kada je riječ o brisanju wiki članaka, neka to bude uloga osoblja tečaja, ali ne i studenata..
 • Navesti dijelove koji zahtijevaju suradnju studenata kako bi se izbjegla zbrka. Učenicima treba dati ulogu uređivanja i stvaranja wikija.
 • Budite precizni u vezi s svrhom dijelova vašeg tečaja wiki. Ako su neki od vaših dijelova wiki programa namijenjeni za širenje podataka i informacija, ograničite svoje učenike da pristupaju elementima.

Osoblje tečaja izvodi različite zadatke i uloge na wiki. Ovdje su tipične funkcije koje se provode od strane osoblja za upravljanje wiki:

 • Vraćanje i spremanje izbrisane Wiki

Prilikom održavanja vašeg tečaja wiki, izbjegavajte čišćenje članka koji se može koristiti za buduće reference. Nakon uklanjanja materijala, vidljiva veza ostaje tamo gdje je stvorena. Da biste vratili članak Wiki, kliknite na gumb "Vrati" na zaslonu.

 • Brisanje Wiki članka

Članovi kolegija mogu izbrisati samo wiki članke s dopuštenjem za uređivanje članka. Da biste izbrisali članak iz svog tečaja Wiki, pomaknite se da biste izbrisali članak i kliknite gumb 'Uredi'. Pomaknite se prema dolje i kliknite na "Izbriši članak" i odaberite "Da" da biste potvrdili brisanje članka.

 • Kontrola pristupa Wiki tečaja

Korisnici mogu kontrolirati pristup wiki zapisu pisanjem postavki dozvola članaka ili zaključavanjem raspoloživih članaka. Da biste upravljali pristupom, otvorite "Postavke" i kliknite "Napredne postavke". Promijenite pristup tečaja Wiki dopuštajući javnim timovima pristup wiki.

 • Sjemenje i zaključavanje Wiki članka

Da biste dobili valjane rezultate iz vašeg tečaja Wiki, stvorite neke članke koji predstavljaju svoj obrazac. Dajte linkove na svoj središnji dio i najčešća pitanja za svaki odjeljak koji će biti pokriven.

November 29, 2017