Back to Question Center
0

Opasne botnete! Zaštitite svoje računalo bez zastoja

1 answers:

Bot je softverska aplikacija koja obavlja poslove na naredbi kao što je indeksiranje tražilice . Botovi su izvrsni u obavljanju ponavljajućih zadataka. Međutim, internetski kriminalci mogu se koristiti za zlonamjerne svrhe, poput preuzimanja kontrole nad zaraženim računalom. Botnete su mreža privatnih međusobno povezanih računala koja obavljaju određeni zadatak.

U većini slučajeva cyber-kriminalci koriste botnetove na sljedeće načine:

  • slanje neželjenih poruka e-pošte ili drugih shema muljaža
  • Izigrati korisnike da dobiju svoj teško zarađeni novac.
  • Omogućavanje vlasnika web mjesta da zaradi novac od "lažnih klikova".
  • Botnete također moji bitcoini
  • Pokretanje napada uskraćivanja usluga određenim korisnicima ili web stranicama.

Online prevaranti zahtijevaju novac od vlasnika web stranica u zamjenu za vraćanje kontrole nad svojim računalima ili web stranicama..Cybercriminals također koriste botnetove za napajanje raznih ilegalnih shema. Na primjer, kriminalci cyber-kriminalaca koriste botnetove da istodobno napune web stranicu s prometom pomoću zaraženih računala, stoga preopterećuju web stranicu i čine ga slabim i polaganim radom ili čak čine web stranicu nedostupnim korisnicima koji ga žele posjetiti. Botnete se koriste za distribuciju virusa i spywarea na računala. Krađu osobnih i privatnih podataka s računala poput brojeva kreditnih kartica, lozinki i bankovnih vjerodajnica među ostalim osjetljivim privatnim podacima i uklanjaju identitete, dobivaju zajmove ili kupuju proizvode pod korisničkim imenom.

Međutim, botnete često napadaju izložena računala, evo nekoliko savjeta koji se mogu koristiti kako bi se osigurala zaštita od botova ili barem smanjila povezane rizike. Ispod su neke od savjeta koje nudi Jack Miller, Semalt viši menadžer za uspjeh korisnika:

  • Instalirajte najopsežniji sigurnosni softver kao što je Norton Internet Security. Ovaj softver je neophodan u otkrivanju i odvraćanju zlonamjernog softvera, stoga sprječava neželjeni pristup vašem računalu.
  • Softver koji koristite mora biti ažuriran, a to možete učiniti konfiguriranjem postavki vašeg softvera
  • za ažuriranje automatski.
  • Povećajte sigurnosne postavke na preglednicima.
  • Pazite da pregledavate sigurne web stranice.

To možete učiniti tako da se pridržavate web lokacija koje su vam dobro poznate i web stranice koje se pojavljuju na prvih nekoliko stranica rezultata pretraživanja. Isto tako, izbjegavajte klikove na privitke osim ako ne potvrdite njihove izvore, posebno u e-porukama neželjene pošte. Botnete privlače korisnike u preuzimanje zlonamjernog softvera i potiču korisnike da učitavaju zlonamjerni softver uglavnom otvaranjem zaraženog privitka. Postavite sigurnosne postavke računala da se ažuriraju automatski kako bi bili sigurni da uvijek imate najnovije nadogradnje sustava Source .

November 29, 2017