Back to Question Center
0

Napadi na krađu identiteta & mdash; Semalt Expert objašnjava kako zaštititi sebe

1 answers:

Phishing je uobičajen oblik cyber-kriminala. Unatoč brojnim izvješćima pojedinaca koji se tiču ​​njihova pada kao žrtva krađe identiteta, postoje mjere koje je moguće poduzeti da biste je pobijedili. Osim instalacije sigurnosnog softvera, potrebno je saznati kakvo je krađe identiteta izgledalo za borbu protiv njega.

Saznajući kako identificirati signale koji ukazuju na potencijalno krađu identiteta, korisnik će lakše odabrati mjeru korisnog popisa, predložio je Oliver King, menadžer uspjeha korisnika Semalt digitalnih usluga.

Što je krađa identiteta?

Krađa identiteta je oblik identiteta koji je čest među hakerima. Ovi počinitelji koriste lažne web stranice i lažne poruke e-pošte kako bi privukle neznanstvene žrtve da kradu svoje privatne podatke - create colourful text. Uglavnom, trebaju samo podatke o kreditnoj kartici i lozinke.

Slanjem veza s pojedincima koji ne sumnjaju, kradu informacije čim stupe na web mjesto. Oni pružaju veze koje izgledaju pouzdane kako bi stekle vjerodostojnost. Većina spoofed sučelja uključuju PayPal, eBay, Yahoo !, MSN. U nekim slučajevima, neke financijske institucije također služe kao ciljevi.

Zaštita od krađe identiteta

# 1. Budite oprezni prilikom ulaska u web stranicu koja traži povjerljive informacije, osobito ako je u obliku financijske prirode. Većina legitimnih organizacija nikada ne traži od klijenta takve informacije.

# 2. Ako web stranica inzistira na pružanju osjetljivih informacija, onda je to vjerojatno zamka..Neki phishers vole koristiti taktike zastrašivanja, a ponekad prijeti da će račun biti onemogućen, osim ako se određene informacije ne postave na raspolaganje. Kontaktiranje trgovca izravno kako biste potvrdili svoj identitet ključ je za izbjegavanje pokušaja krađe identiteta.

# 3. Prije nego što počnete raditi na web mjestu, upoznajte se s pravilima o privatnosti. Većina komercijalnih web stranica ima pravila o zaštiti privatnosti koja su dostupna na vrhu stranice. Na njihovim pravilima potražite popis za slanje e-pošte, da biste znali hoće li ili neće prodati.

# 4. Generički zahtjevi za informacijama drugi su znak koji ukazuje na aktivnost krađe identiteta. Lažne poruke e-pošte često nisu obično prilagođene. Službena poruka e-pošte banke uvijek ima referentni račun ako je doista otvoren jedan s njima. Kampanje za zaštitu od krađe identiteta mogu sadržavati "Poštovani / njene", dok druge opisuju račune za koje korisnik nije ni svjestan.

# 5. Ako poruka e-pošte sadrži ugrađeni obrazac, mudra bi opcija bila da ga ne popuni. Hakeri mogu lako pratiti sve podatke upisane na te obrasce.

# 6. Pri spajanju na web stranicu treba kopirati i zalijepiti vezu na adresnu traku preglednika, a ne povezati se putem ugrađene veze. Samo to učinite ako postoji jamstvo autentičnosti. Ponekad, neke web-lokacije za krađu identiteta izgledaju identične onima izvorne. Pogled na adresnu traku trebao bi obavijestiti osobu ako je uopće kopija.

# 7. Većina stručnjaka savjetuje ljudima da imaju na raspolaganju, aktivan i učinkovit program za borbu protiv phishing aktivnosti na svojim računalima. Jedan preporučeni softver je Norton Internet Security, koji automatski otkriva svaku aktivnost krađe identiteta i blokira ga. Softver ne dopušta bilo kakve lažne web stranice i autentificira sve velike bankarske ili trgovačke aktivnosti od strane korisnika.

November 28, 2017