Back to Question Center
0

Jeste li vi jedini koji upravlja računalom? - Semalt Expert

1 answers:

Apsolutno je točno da neki zlonamjerni softver, uključujući otkupnine, imaju izravan utjecaj na vaš uređaj. No, DDoS botnet zlonamjerni softver ima različite razine funkcioniranja, od kojih neki mogu preuzeti kontrolu nad vašim uređajem dok drugi nastavljaju tiho prikazivati ​​kao pozadinske datoteke i čekaju upute od botnog herdera ili botmastera. Samo-propagirajuće botnete uvijek zauzimaju dodatne robote kroz različite kanale. Putevi za infekcije uključuju ranjivosti na web stranici, lozinku za lozinku kako bi stekli pristup korisnikovom privatnom ID-ju i zlonamjernom softveru s trojanskim konjima. Međutim, svi oni omogućuju hakerima nadzor i upravljanje računalom ili mobilnim uređajem - pc renting. Naravno, gotovo je nemoguće naglasiti točan broj botova, procjene pokazuju da ih ima više od dvije milijarde.

Zašto su botnetovi stvoreni?

Frank Abagnale, menadžer uspjeha Semalt , objašnjava da su botnetovi stvoreni za aktivizam, državni sponzorirani poremećaji, napadi na dobit i drugi razlozi. Unajmljivanje botnet usluge na internetu je jeftin pogotovo ako ste pokušali kontaktirati pravi spameri.

Kako se kontroliraju botnetovi

Jedna od osnovnih karakteristika botneta je njihova sposobnost primanja ažuriranih informacija od bot herdersa..Oni redovito komuniciraju s botmasterima, što napadačima omogućuje promjenu IP adrese i prilagoditi neke akcije po svom izboru. Dizajn botnet varira, a njihove su strukture razvrstane u različite kategorije, kao što su klijent botnet model i peer-to-peer botnet model.

model klijenta botnet:

Kada je stroj povezan s centraliziranim poslužiteljem, a spameri imaju za cilj hakiranje vaših osobnih podataka. Centralizirani dišni sustav služi određenim naredbama za botnet i mijenja materijale za ažuriranje uputa zaraženih strojeva.

Model peer-to-peer botnet:

Ovaj model je odgovoran za održavanje popisa pouzdanih i nepovjerljivih računala s kojima hakeri komuniciraju i ažuriraju zlonamjerni softver. Ponekad ograničavaju broj kompromitiranih strojeva na temelju njihovih zahtjeva i čine ga teškim za korisnike da prate vlastita korisnička imena i zaporke. Ako vam nedostaju centralizirani poslužitelji za naredbe, možete postati žrtva ove ranjivosti. Da biste maksimalizirali svoju zaštitu, trebali biste decentralizirati botnetove i spriječiti ih da šifriraju vaše privatne podatke.

Uklonite infekciju na svim uređajima:

Strašan način da se riješite botneta uklanjanjem infekcije na svim svojim uređajima. Za pojedinačne uređaje strategije za stjecanje kontrole nad uređajem uključuju pokretanje antivirusnih ili antivirusnih programa, instalaciju softvera iz pouzdanih izvora i čišćenje predmemorije. Kada završite, lako se možete riješiti botneta i osigurati sigurnost na internetu. Za uređaje za video zapise, trebali biste pokrenuti tvorničke postavke ili oblikovati uređaj prema vašim potrebama. Ako ove opcije nisu moguće, možete se obratiti davatelju internetskih usluga i zamoliti ga da zatvori sustav nekoliko sati ili dana.

November 29, 2017