Back to Question Center
0

Ekspert stručnjaka Semalt Islamabad opisuje top 10 robota za koje biste trebali znati

1 answers:

Botnete i botovi povezani su s hakerima i cyber-kriminalcima koji kradu podatke, brojeve kreditnih kartica i identitete korisnika na internetu. Botovi često služe i u pozitivnim svrhama, a izdvajanje loših robota od dobrih robota mogu napraviti razliku u tome kako ćete zaštititi svoju web stranicu i osigurati da dobije kvalitetan promet od tražilice . Gotovo svi dobri roboti su indeksirani Google, Bing i Yahoo za indeksiranje sadržaja za društvene medijske platforme i njihove rezultate pretraživanja - military inspired backpacks. Ako želite da dobri roboti posjete vašu stranicu, trebali biste znati sve o njima. Oni će zasigurno donijeti više profita i uspjeha, a njihovo zatvaranje može uništiti rang vašeg web mjesta na internetu. Istodobno, trebate obratiti pozornost na isključivanje loših robota.

Michael Brown, vrhunski stručnjak iz Semalt , raspravlja ovdje o deset najboljih botova o kojima biste trebali znati.

1. Googlebot

Googleov je bot za indeksiranje weba i često se smatra paukom. Googlebot koristi algoritamski postupak i određuje koje web stranice i blogovi budu spremni za indeksiranje. Svaka web lokacija preuzima zasebno na temelju izgleda i kvalitete teksta. Postupak indeksiranja Googlebota zvijezda je s popisom URL-ova web stranice koje generiraju drugi postupci indeksiranja i proširuju se podacima Sitemapa koje pružaju webmasteri. Pametno prepoznaje veze poput HREF i SRC na web stranicama i dodaje ih na svoj popis stranica koje treba indeksirati.

2. Baiduspider

Baiduspider je robota poznate kineske tražilice, Baidu Chinese. Ovo je vodeća tražilica Kine za audio datoteke, slike i postove na blogu.

3. MSN Bot / Bingbot

Microsoft pokreće ovaj robot za indeksiranje robota ili bot i prikuplja podatke s web stranica kako bi izradio indeks koji se može pretraživati ​​za tražilicu Bing .

4. Yandex Bot

Yandex bot je Yandexov bot tražilice ili robot za indeksiranje..Yandex je poznata ruska tvrtka koja upravlja jednom od najboljih i najvećih tražilica u Rusiji s više od šezdeset posto tržišnih udjela u ovoj zemlji. Yandex je rangiran kao peta najbolja tražilica na svijetu i ima više od 130 milijuna pretraživanja svakog dana od rujna 2017. i više od 23 milijuna posjetitelja.

5. Soso Spider

Soso.com je još jedna kineska tražilica. To je vlasništvo Tencent Holdings Limited, tvrtke poznate po izradi QQ. Od 2015. Soso se rangira kao 35. najbolji, najposjećenija web stranica na svijetu i 12. najbolja web stranica Kine, a ažuriran je Alexa. Soso dnevno prima više od 21.063.490 prikaza stranice.

6. Exabot

Exabot je poznati web pretraživač Francuske koji je 2000. godine osnovao Dassault Systèmes. Ovaj pionir tražilice nalazi se iza različitih tehnoloških projekata s velikim proračunom. ExaLead nam pruža točne i korisne informacije s interneta.

7. Sogou Spider

Sogou.com je još jedna kineska tražilica, koja je osnovana u kolovozu 2010. godine. Trenutno, njegov rang je 121 u Alexa internetskoj poretku. Sogou nam daje indeks od preko deset milijardi web stranica.

8. Google Plus Share

Google Plus omogućuje nam dijeljenje preporuka s našim prijateljima, članovima obitelji i drugim ljudima diljem svijeta putem Google pretraživanja. Njegov gumb pomaže u inicijalizaciji Googleovih sposobnosti dijeljenja i pruža nam načine da svojim posjetiteljima pružimo nešto za zadivljenje.

9. Vanjski hit Facebooka

Facebook omogućuje ljudima da šalju korisne i informativne sadržaje svojim prijateljima na društvenim medijima. Njegov sustav funkcionira kroz privremeni prikaz slika i daju se pojedinosti o web sadržajima, kao što su naslovi stranica, URL-ovi, videozapisi i slike. Sustav Facebook lako može dohvatiti informacije kada korisnik pruži veze.

10. Google Feedfetcher

Google ga koristi za grabbing Atom i RSS feedove kada ih ljudi dodaju na Google Reader i Googleove početne stranice. Feedfetcher prikuplja i osvježava korisnike inicirane feedove i ne indeksira ih u Bingovim pretraživanjima i drugim Googleovim uslugama.

November 29, 2017