Back to Question Center
0

Cloaking: Je li to dobro ili loše za vaše stranice? - Odgovor Khachaturyan Nataliya, stručnjak za Semalt

1 answers:

Khachaturyan Nataliya, Semalt Strateški sadržaj, objašnjava da cloaking može biti nazvao kao crna šešir SEO tehnika koristi za poboljšanje SEO rangiranje zbunjujući tražilice . Metoda obuhvaća predstavljanje sadržaja različito za indeksiranje tražilice i korisnike web mjesta. Većina vlasnika web stranica je u iskušenju da upotrijebi cloaking kako bi poboljšali njihovo indeksiranje na stranicama s rezultatima pretraživanja.

Cloaking je kršenje Googleovih stručnih smjernica koje bi mogle dovesti do kažnjavanja. Neki primjeri maskiranja uključuju:

  • Umetanje ključne riječi nakon što je tražilica zatražila - blankety blank board game. U tom slučaju, kada pojedinac traži tekst, neće ga pronaći, ali tražilica to vidi kako bi poboljšala rezultate pretraživanja.
  • Prikazivanje stranice HTML teksta samo tražilicama, a korisnici web stranice mogu vidjeti samo slike ili Flash.
  • Cloaking radi obmanjujući alat za indeksiranje tražilice, tako da može misliti da se sadržaj stranice razlikuje od onoga što je. Također se može nazvati pretraživanjem neželjenih poruka ili trovanja tražilicom koja se koristi za prevaru tražilice da bi određenu web stranicu imala viši rang.

Kako je obavljen cloaking

Većina ljudi je svjesna maskiranja, ali ne znaju kako se to točno izvodi. Ne razumiju kako se sadržaj web stranica prikazuje za tražilice različito od onoga što korisnici vide..U polju interneta svaki internetski uređaj identificira se IP adresom. Prilikom primjene maskiranja, sadržaj koji se temelji na korisničkom Plavom HTTP zaglavlju ili IP adresi korisnika koji traži sadržaj.

Cloaking omogućuje .htaccess da postigne svoju svrhu. Sadrži modul poznat kao mod rewrite koji pomaže u primjeni maskiranja na vašoj web stranici. Ona pomaže .htaccess da zbunjuje tražilicu kako bi vaš site mogao dobiti viši rang. Modul može razlikovati IP adresu redovnog posjetitelja stranice od tražilice. Ako otkrije IP adresu tražilice, skriptu na strani poslužitelja omogućuje isporuku druge inačice web stranice. Ako IP adresa ne pripada alatu za indeksiranje, mod rewrite zna da pripada redovitom posjetitelju i pokazuje standardnu ​​web stranicu.

Različite vrste maskiranja

  • Cloaking na temelju IP adrese - Ovo je strategija prikazivanja zasebnih verzija sadržaja na temelju IP adrese poslužitelja. IP adresa tražilice dopušta primanje različitih sadržaja, dok sve druge IP adrese dobivaju drugačiju verziju.
  • - Ovim planom skripta poslužitelja donosi različite stranice ili verziju sadržaja na temelju korisničkog agenta. - Različitim korisnicima koji koriste određene web stranice nude se različite verzije sadržaja web mjesta na temelju vrijednosti HTTP REFERER header - Ako korisnici imaju preglednik omogućen JavaScript, oni će dobiti drugačiju verziju od onih čija je JavaScript isključena. - Različite primljene verzije sadržaja prikazane su na temelju jezika web preglednika

Cloaking može biti opasno i izbjegavati ga. Umjesto da poboljšate svoj rang SEO, to bi moglo uništiti vaše poslovanje ako Google primijeti da koristite ovu metodu da biste stekli promet na vašoj web stranici.

November 29, 2017