Back to Question Center
0

Kako mogu koristiti konkurentne povratne veze za svoju korist?

1 answers:

Naravno, svjetski div divizije nam govori da su njegovi glavni algoritmi prvenstveno usredotočeni na visokokvalitetan sadržaj koji stvara stvarnu vrijednost korisniku. Bez sumnje, sadržaj je još uvijek kralj. Ipak, profil organske veze svake web-lokacije ostaje drugi najvažniji faktor rangiranja za Google. Zato nema potrebe reći da su kvalitetne povratne veze među ključnim komponentama suvremenog koncepta Search Engine Optimizationa. Mislim da glumim u krivu s vašim profilom u pozadini ne samo da ne uspijevate isporučiti bilo kakve mjerljive dobitke, već da biste mogli povrijediti vaš trenutni napredak u rangiranju. Štoviše, ako Google sumnja na vašu web stranicu ili blog u varanju, može doći do krajnosti kada sve završi s deindeksiranjem rezultata pretraživanja jednom i zauvijek (inače stalna zabrana pretraživanja). Zato analiza konkurentskih povratnih veza - s njihovim većim obećavajućim dobicima i ozbiljnim pogreškama - bila bi dobro formirana odluka koju trebate pokrenuti najsigurniju strategiju izgradnje veze. I pokazat ću vam kako analizirati povratne veze vašeg konkurenta. Dakle, u nastavku su tri jednostavna koraka za provođenje odgovarajućeg istraživanja i iskorištavanje konkurencije na tržištu. Prije prepoznavanja povratnih veza natjecatelja morat ćete identificirati najuspješnije web stranice u vlasništvu bliskih protivnika na tržištu niša, ili vašoj glavnoj sferi industrije. A zadatak je zapravo mnogo lakljiviji, što biste mogli pomisliti. Što se mene tiče, proučavala sam se proaktivno i unaprijed proučavala pobjede i propuste mojih suparnika. Idealno, prepoznavanje vaših tržišnih protivnika trebao bi biti učinjeno mnogo prije nego što vaša web stranica ili blog postanu aktivni. U svakom slučaju, sada je krajnje vrijeme da nastavite s prikazivanjem sveobuhvatne analize konkurencije kako biste iskoristili najbolje konkurentne povratne veze za svoju vlastitu prednost. Ne znam gdje početi? Preporučujem korištenje Serpstata, besplatnog online alata koji mi je puno pomogao u razumijevanju mojih glavnih protivnika. Stavljajući ga na običan engleski, ovaj alat možete koristiti za pronalaženje web stranica vaših uspješnijih konkurenata. S obzirom na broj ključnih riječi, prosječnu veličinu web lokacije i činjenicu da se rangira dobro, razumjet ćete gdje početi.

Poznavanje glavnih ciljeva

Najčešće su PA (autoritet stranice), DA (autoritet domene), kao i PR (rang stranice) glavna svojstva svake web stranice profila pozadinske linije. Očigledno, vaš je cilj imati najviši rezultat, naime, na ova tri mjerenja. Na taj način biste trebali znati i sljedeće podatke - broj vaših konkurentnih povratnih veza na ljestvici (s referentnim stranicama i domenama) i veliku sliku sidrenih tekstova optimiziranih za SEO (njihov broj, distribuciju i raznolikost ključnih riječi, branding , i ostala kritična svojstva).

backlinks for seo

Analizirajte natrag svoje konkurente

Naravno, ne postoji univerzalna formula za uspjeh. Ipak, pomoću analitičkih alata za dubinsko razumijevanje povratnih veza vašeg konkurenta vjerojatno je najbolji način da se ostanete izvan tržišnog natjecanja. Dakle, potrebna vam je konkurentna analiza za svaku web-lokaciju s vrijednim profilom veze na vrhu relevantnog pretraživanja. Na taj način, preporučujem pokušaj jednog od sljedećih alata za analizu povratnih veza: Open Web Explorer (Moz), Semalt Analyzer, Screaming Frog ili Ahrefs - pokušao sam ih sve. Što se tiče mene, međutim, glavni skup njihovih funkcija potpuno je usporediv, čak i unatoč nekoliko prilagođenih značajki i nekoliko naprednih filtara koje pružaju Analyzer (Semalt) i Open Site Explorer (Mozilla). Dakle, na vama je samo odlučiti koji ćete pokušati najprije. Nakon što ste uhvatili pravi uvid, sve što trebate jest ponoviti najsnažnije povratne veze vaših protivnika ili barem dobiti potpuno razumijevanje procesa izgradnje veza u vašoj niši Source .

December 22, 2017