Back to Question Center
0

Možete li preporučiti povratne veze s mrežnih blogova (PBN-ova)?

1 answers:

Što se mene tiče, ne mogu niti preporučiti, ni pokazati vam točno koja će se suditi najprije. Stvar je u tome što ja osobno ne osjećam kao Gray-Hat SEO, ili Bog zabranjuje Black-Hat SEO. Kupnja povratnih veza s privatnih mrežnih blogova je definitivno tabu program koji Google mrzi toliko. Vjerujem da je uzimajući plaćeni povratne veze s mrežnih blogova (PBN-ova), bez obzira koliko su uspješni u ovom trenutku, vjerojatno najlakši način da zaradite tešku i teško nadoknadivu (ponekad i nepovratnu). Ipak, blogovi privatne mreže i dalje su popularni, a vidio sam i mnoge novinske webmastere koji uživaju u dogovoru i imaju koristi od sasvim brzog i lijepog mjerljivog napretka u SEO. Ali što je istina? Kako poduzeti dobro formiranu odluku o povratnim vezama s mrežnih blogova? Pokušajmo sve učiniti jasnim - samo s nekoliko hladnih činjenica i kratkim prijedlozima za vaganje svojih pro i kontra. Uostalom, samo vam je da odlučite. Povratne veze s mrežnih blogova su dobre za:

 • Imajući kontrolu nad SEO, mislim da možete dobiti snažnu prednost nad svojim konkurentima. Sve je jednostavno - kupujući linkove od PBN-a znači da možete slobodno prilagoditi svoje veze poput ludosti kako bi testirali sve moguće opcije za veze i njihove tekstne sidro. Da, to je ludo atraktivna značajka - samo zato što ne postoji druga strategija koja daje slobodu da sve provjerava u akciji - ovdje i sada.
 • Koristeći trenutačno višu nadležnost, kao i kod PBN-ova, možete iskoristiti staru i vjerodostojnu ovlast već postojeće web stranice - bez odgađanja. Kupnja povratnih veza s mrežnih blogova može se činiti privlačnijom, posebice s obzirom na to da je ovaj tip veza posebno teško izgraditi na čisto prirodan način. Uštedite puno vremena i truda, jednostavno zato što se klađenje na PBN-ove - više ne trebate raditi s povezivanjem ili izgradnjom odnosa

. Što se mene tiče, takav zamoran zadatak da otkrijem prave mogućnosti za pronalaženje informacija vjerojatno je najgore od dugotrajnih pokušaja koje sam ikada imao.

 • Iako su PBN nevjerojatno razumni štediše vrijeme, oni ostavljaju vrata otvorenim kako bi se suočili s krajnjom teškom izazovima u tradicionalnoj izgradnji veza. Mislim, na primjer, da je ponekad gotovo nemoguće zaraditi ove visoke PR veze od starih i pouzdanih domena. Čini se da se čini da je teško upravljati čak i prije nego što dođete do njega, barem ne prekršavajući smjernice. Uostalom, ulažete svoje vrijeme i trud u izgradnju stvarne veze ili bilo koje druge izuzetne mogućnosti - nikada ne možete dati očekivanja ili predvidive ishode, a ne reći zajamčeni napredak u dugotrajnom partnerstvu.
 • Bottom Line

  Pa, ovdje su neke od najgorih stvari o povratnim vezama s mrežnih blogova, samo zbog potpunosti. U najgorem slučaju, korištenje PBN-ova za izgradnju veza može rezultirati ručnim kaznama - ponekad čak može ići do krajnosti kada sve završi s trajnom zabranom pretraživanja. Ako se to dogodi, ne bi bilo ništa za napraviti, osim izgradnje nesretne web stranice ili bloga sve više od samog početka.

  December 22, 2017
  Možete li preporučiti povratne veze s mrežnih blogova (PBN-ova)?
  Reply