Back to Question Center
0

Kako izvući podatke s web stranice s Python & BeautifulSoup? - Semalt odgovor

1 answers:

A otpadni alat ekstrahira podatke i prikazuje ih u jedinstveni format koji pomaže pretraživačima weba da pronađu rezultate koji im trebaju. Ima brojne aplikacije na financijskom tržištu, ali se može koristiti iu drugim situacijama. Na primjer, upravitelji ga koriste za usporedbu cijena različitih proizvoda.

Web Scraping s Python

Python je učinkovit programski jezik s velikom sintaksom i čitljivim kodom. Odgovara čak početnicima zbog velikog broja mogućnosti koje ima. Osim toga, Python koristi jedinstvenu knjižnicu zvanu Beautiful Soup. Web stranice napisane su pomoću HTML-a, što web stranicu predstavlja strukturirani dokument. Međutim, korisnici moraju zapamtiti da različite web stranice ne pružaju uvijek svoj sadržaj u udobnim formatima. Kao rezultat toga, čini se da web struganje čini učinkovitu i korisnu opciju. Zapravo, korisnicima pruža priliku za različite stvari koje su imale veze s programom Microsoft Word.

LXML i zahtjev

LXML je ogromna knjižnica koja se može koristiti za brzo i jednostavno analiziranje HTML i XML dokumenata. Zapravo, knjižnica LXML daje mogućnost pretraživačima interneta da napravite strukture drveta koje se lako razumiju pomoću XPath. Točnije, XPath sadrži sve korisne informacije. Na primjer, ako korisnici žele samo izdvojiti naslove određenih web mjesta, najprije im treba utvrditi u kojem HTML elementu prebiva.

Stvaranje kodova

Početnici mogu teško napisati kodove. U programskim jezicima, korisnici moraju pisati čak i najosnovnije funkcije. Za naprednije zadatke web pretraživači moraju izraditi vlastite strukture podataka. Međutim, Python im može zaista biti velika pomoć, jer kada ih upotrebljavaju, oni ne moraju definirati strukturu podataka jer ova platforma nudi jedinstvene alate za svoje korisnike da obavljaju svoje zadatke.

Kako bi se raspršili čitava web stranica, trebaju ih preuzeti korištenjem biblioteke Python zahtjeva. Zbog toga biblioteka zahtjeva preuzima HTML sadržaj s određenih stranica. Web pretraživači trebaju samo zapamtiti da postoje različite vrste zahtjeva.

Pitanja o greškama

Prije skidanja web stranica korisnici moraju pročitati stranice Uvjeta i odredbi kako bi izbjegli bilo kakve pravne probleme u budućnosti. Na primjer, nije preporučljivo tražiti podatke agresivno. Moraju se pobrinuti da njihov program djeluje kao ljudsko biće. Jedan zahtjev za jednu web stranicu u sekundi odličan je izbor.

Kada posjetite različite web stranice, pretraživači internetskih stranica moraju paziti na njihove izglede jer se s vremena na vrijeme mijenjaju. Dakle, trebaju ponovno posjetiti istu web-lokaciju i prepisati ih ako je potrebno.

Pronalaženje i uzimanje podataka s interneta može biti izazovna zadaća i Python može učiniti taj proces jednostavan kao što bi mogao biti Source .

December 22, 2017