Back to Question Center
0

Kako provesti temeljito istraživanje ključnih riječi na Amazonu?

1 answers:

Istraživanje ključnih riječi sastavni je dio kampanje za optimizaciju tvrtke Amazon koja bi trebala biti učinjena u početnoj fazi pokretanja vašeg proizvoda na Amazonu. Ovaj proces podrazumijeva pretraživanje svih relevantnih i visoko opseznih pojmova za pretraživanje koji mogu povećati prodaju. Značajno je odabrati sve odgovarajuće parove riječi koje vaši potencijalni klijenti mogu koristiti za pronalaženje vaših proizvoda ili povezanih stavki. To je ključ uspjeha jer relevantnost proizvoda korisnikovom upitu za pretraživanje određuje relevantnost pojmova za pretraživanje koji se temelje na unosu. Ako ste zanemarili barem jedan ciljani pojam za pretraživanje, vaše šanse za prikazivanje u rezultatima pretraživanja za jedan od upita korisnika smanjit će se. Kako biste izbjegli gubitak prodaje, morate analizirati tendencije pretraživanja Amazona i sastaviti popis najrelevantnijih pojmova za pretraživanje. U ovom članku ćemo raspravljati o načinima kako napraviti Amazon istraživanje ključnih riječi kao profesionalac. Svi ovi savjeti temelje se na našem osobnom iskustvu. Dakle, možemo ih nazvati praktičnim i učinkovitim.

Savjeti i alati koji će vam pomoći da provedete kvalitetna istraživanja na Amazonu

 • Osobno iskustvo

najrelevantniji pojmovi za pretraživanje na Amazonu je staviti se u cipele vaših kupaca. Zato započnite svoju istraživačku kampanju razmišljajući o tome koje riječi vaši potencijalni klijenti mogu koristiti za pronalaženje vaših stvari. Te bi trebao uzeti u obzir takve čimbenike kao kad bi kupiti vaše proizvode, kakva pitanja oni bi, i kakva predmeta mogu kupiti umjesto vašeg proizvoda.

Prikupite sve pojmove za pretraživanje koji će se zamisliti i provjeriti putem kanala društvenih mreža kako biste vidjeli što ljudi govore o vašem proizvodu. Pomoći će vam da izvršite neke potrebne izmjene i popunjavate ga. Ovdje ćete moći pronaći neke sinonime, akronime i kratice koje se uobičajeno koriste u zajednici.

Jeste li se ikad zapitali kako koristiti Amazon za potrebe istraživanja ključnih riječi? Djeluje jednostavno. Potrebno je samo dodirivati ​​nekoliko slova u okvir za pretraživanje, a proizvodi će se automatski prikazivati ​​kao prijedlozi. Ova funkcija samodovršavanja neće vam pružiti maksimalno precizne podatke jer prikazuje pojmove za pretraživanje većine. Međutim, možete biti sigurni da će vam biti predstavljeni legitimni pojmovi za pretraživanje koji se mogu integrirati u vaš unos proizvoda.

Morate precizno i ​​strpljivo koristiti ovu funkciju automatskog dovršavanja. Morate slijediti naziv vašeg proizvoda slovima abecede i zapisati što dolazi. Trebali biste pronaći najrelevantnije i najoštrije uvjete za pretraživanje koji se uglavnom podudaraju s artiklima koje prodajete. Štoviše, predložene kategorije mogu vam pomoći da pronađete druge grupe za popis svojih proizvoda. Prema Amazonovim smjernicama za rangiranje, vaši će proizvodi biti vidljivi samo onim pojmovima za pretraživanje koje unesete u svoj unos i pozadinsku oznaku

 • . To znači da u svoj unos ne biste trebali sadržavati samo pojmove za pretraživanje velikih volumena, već i povezane ključne riječi s dugim repom koji će povećati vaše šanse da ciljaju vaše potencijalne kupce. Međutim, trebali biste to učiniti samo u slučaju ako imate dodatni prostor za ključne riječi. Vaša primarna strategija trebala bi biti pokrivanje pojmova za pretraživanje koji opisuju vaš proizvod.

  • Natjecateljski proizvodi

  Ako želite pronaći najrelevantnije uvjete za pretraživanje bez trošenja previše vremena i truda, jednostavno konkurentna analiza. Ovaj izvor nadahnuća ključne riječi ne može se podcijeniti. Potražite ove riječi u naslovima, mecima i opcijama natjecatelja. Ovdje možete pronaći vrijedne ključne riječi na koje niste razmišljali. Provjerite upotrebljava li se proizvod uključen u naslov (f. e. za masnu kožu; za suhu kožu; za žene, itd.

  • Tezaurus

  Uvijek kažem da snaga tog sinonimora nije procijenjena na njegovu stvarnom vrijedan. Ovaj alat može biti koristan ne samo za lingviste već i za trgovce Amazon. To je osobito korisno kada se radi o proizvodima koji mogu imati više od jednog imena ili se mogu koristiti u različitim kontekstima. Tezaurus vam može pružiti raznolikost oblika riječi i sinonima.

  Koristeći ovaj alat za istraživanje ključnih riječi, trebate imati na umu sljedeće aspekte:

  1. koristite množinu i pojedinačne oblike riječi;
  2. tražiti riječi koje opisuju stavku u maloprodaji;
  3. ne zaboravite napraviti uobičajene pravopisne pogreške;
  4. ne pokušavamo pronaći tamo sinonime brand imena. Alati za istraživanje ključnih riječi

Sve prethodno spomenute tehnike za istraživanje ključnih riječi mogu biti učinkovite ako imate samo jednu liniju proizvoda i puno slobodno vrijeme. Međutim, oni vam mogu pružiti iste rezultate kao i alati za istraživanje ključnih riječi. Ako imate puno proizvoda u svom odgovoru i želite povećati prodaju, profesionalni Amazon softver za pretraživanje bit će izuzetno učinkovit za vaše poslovanje. Google je najveća tražilica na svijetu, a Amazon je najveća tražilica u svijetu. Google je najveća tražilica u svijetu, a Amazon je najveće za istraživanje proizvoda. To znači da će većina podataka o pretraživanju u Googleu biti slična Amazonu. Pomoću ovog alata možete dobiti ideju o tome što vaši potencijalni korisnici traže i pronaći pojmove za pretraživanje koji će se ciljati za kampanju Amazon za plaćanje po kliku. Ovaj alat je besplatan za korištenje i može vam pružiti najtočnije podatke na webu. Pomoću aplikacije GKP moći ćete provjeriti opseg pretraživanja svojih ciljanih pojmova za pretraživanje, kao i analizirati položaj položaja konkurenata. Međutim, morate biti spremni da podaci o GKP-u mogu biti blago različiti za Amazon, pa ćete je morati prilagoditi.

Dakle, Google alat za planiranje ključnih riječi čini trik, ali može biti izazov za upotrebu. Štoviše, to zahtijeva AdWords račun. SEMRush je profesionalni alat za istraživanje ključnih riječi koji će vam pomoći da dobijete dugu repu

 • pojmove za pretraživanje na temelju mnogih analiza i istraživača. Pomoću ovog alata možete špijunirati svoje konkurente i vidjeti koje pojmove za pretraživanje donose najviše prometa. Najbolji dio toga je da može prikazati ključne riječi rangiranim položajima Source .

December 22, 2017