Back to Question Center
0

Kako izgraditi učinkovitu strategiju optimizacije Amazon tražilice?

1 answers:

U našim danima Amazon se smatra najvećom i najprofitabilnijom platformom za e-trgovinu s gotovo 80 milijuna aktivnih korisnika. Amazonov sustav rangiranja izgrađen je tako da korisnici kupuju sve dostupne proizvode na platformi. Nastoje pružiti kupcima najvišu kvalitetu kupovnog iskustva kako bi im se vratili za više. Pomoću algoritma A9, Amazon pruža najtočnije rezultate pretraživanja na temelju osobnih preferencija i povijesti pretraživanja. Drugim riječima, Amazon sve to omogućuje da im olakša kupnju.

Dakle, sve što trebamo učiniti kako bismo uspjeli na Amazonu je da optimiziramo Vaš unos prema Amazonovim smjernicama za rangiranje. Tri glavna aspekta koji utječu na rang proizvoda na Amazonu uključuju relevantnost, stopu konverzije i autoritet proizvoda. U ovom kratkom postu pronaći ćete kako izraditi učinkovitu Amazonu strategiju SEO i poboljšati rangiranje proizvoda u ova tri područja.

Povećajte relevantnost vaše stranice proizvoda

Bitni element algoritma američke rangiranja je uskladiti relevantne proizvode s korisnikovim upitom. To znači da relevantnost stranice proizvoda izravno utječe na rang vašeg proizvoda. Postoji najmanje sedam značajnih odjeljaka vašeg popisa proizvoda koje trebate uzeti u obzir:

  • Naslov

Amazon optimizacija naslova je mnogo više komplicirano nego na Googleu. Amazon ima svoje zahtjeve za optimizaciju naslova jer ovaj faktor može utjecati na odluku o kupnji korisnika. To znači da ako vaš naslov nije ispravno optimiziran, nikada nećete biti visoko rangirani na Amazonu SERP. Ovdje ne biste trebali brinuti samo o vašim ciljanim ključnim riječima. Trebali biste se više brinuti o opisivosti naslova. Razumno je napisati o primarnim značajkama i značajkama vašeg proizvoda, isključujući sve dodatne informacije. Vrijedno je spomenuti da je Amazon počeo ispravljati i standardizirati naslov.

  • Bullet points

Ovaj odjeljak unosi se iznad naslova. Ovdje je potrebno opisati ključne stavke proizvoda, što naglašava njegove prednosti. Bullet bodovi su kratke rečenice koje u kratkom roku opisuju stavke koje se prodaju. Čitajući ove informacije, Amazon shopper trebao bi shvatiti treba li kupiti proizvod ili ne.

  • Opis

Opis proizvoda daje detaljnije informacije od metaka. Ovo polje služi da odgovori na sva moguća pitanja korisnika i da im pomogne da donesu ispravnu odluku o kupnji. Razumno je optimizirati opis proizvoda i umetnuti najvažnije pojmove za pretraživanje. To će pozitivno utjecati na rang vašeg proizvoda i povećati prodaju.

Ako prodajete robu s robnom markom koja je dobro poznata po ljudima, morate uključiti broj proizvođača u svoj naslov.

  • Kategorije

Rezultati pretraživanja Amazon prikazani su prema rasponu kategorija. Zato trebate staviti robu pod ispravnu kategoriju. Pojmovi za pretraživanje

Kao što sam već spomenuo, postoji sedam vrhunskih kategorija na Amazonu. Razborito je uključiti ciljanu pojmove za pretraživanje u svaki da bi vaš unos bio vidljiv na Amazonu SERP. Vrijedno je spomenuti da morate izbjegavati ponavljanje ključnih riječi jer može negativno utjecati na vašu promociju uvrštenja na Amazon. Posebna se pozornost treba posvetiti optimizaciji Amazon URL-ova, jer je to savršen način za utvrđivanje relevantnosti unosa i pretraživanja. Standardna shema URL-a izgleda kao "ključna riječ = vaši proizvodi + ključna riječ. "Možete ga skratiti korištenjem posebnog online softvera i konačno, privući promet na njega. Kao rezultat toga, Amazon će utvrditi da su posjetitelji pretraživali vaše proizvode za Vaše ciljane ključne riječi.

Učinite vaš unos dobro pretvoren

Učinite vaš unos dobro pretvoren je neophodan za visoke Amazon poredak. Ako imate visoku stopu pretvorbe, prikazuje Amazon da korisnici vole vaše proizvode, a najvjerojatnije će se vaš unos pojaviti na vrhu pretraživanja Amazon. Treba primijetiti sljedeće bodove za povećanje stope konverzije proizvoda.

  • Prodaja

Najučinkovitiji faktor rangiranja na Amazonu je prodaja. Ako imate dugu i povoljnu prodajnu povijest, vi ćete biti rangirani na Amazonu SERP. Proizvodi s najvećom prodajom uvijek se nalaze na prednjoj Amazon stranici, budući da donose više prihoda Amazonu. Još jedan ključni čimbenik za američki rang je broj i kvaliteta recenzija proizvoda. Prije kupnje korisnici obično provjeravaju prethodne recenzije kupaca kako bi provjerili što drugi korisnici kažu o tome. Morate generirati više organskih recenzija, osobito prilikom slanja novog unosa. No nemojte poticati svoje klijente da pišu pozitivne recenzije jer može negativno utjecati na vaš rang.

  • Q'A

Ne znam točno kako odjeljak pitanja i odgovori utječe na ljestvicu proizvoda, ali je važno kada se radi o unosu zbog svoje sposobnosti da utječe na stopu konverzije. Ako nema jasnih odgovora na pitanja kupaca, možda smatrate da niste upoznati s proizvodom ili ste previše lijen da biste brinuli o zahtjevima kupaca.

  • Slike

Kvaliteta slike vaših proizvoda također je kritična za američke ljestvice. Morate omogućiti korisnicima da provjeravaju kut svakog proizvoda. Zato je poželjno da dimenzija piksela slike bude najmanje 1000 px ili više. Štoviše, pobrinite se da imate dodatne fotografije svoje slike da biste prikazali sve potrebne pojedinosti.

  • Politika cijena

Ako ste Amazon trgovac, vjerojatno ćete sudjelovati u ratovima cijena. Korisnici kupuju najjeftinije proizvode na tržištu. Zato trebate zadržati svoju cijenu konkurentnom. Osim toga, jedan je od čimbenika da li prodavatelj može osvojiti kutija za kupnju. Smanjite broj napuštanja početne stranice

Stopa napuštanja početne stranice, kao i vrijeme koje korisnik potroši na vašoj stranici proizvoda, može utjecati na vašu stopu konverzije. Ako kupac ostane dugo na vašoj stranici, to će pozitivno utjecati na vašu stopu pretvorbe, a Amazon će najvjerojatnije poboljšati vaš položaj ranga. Zato biste uvijek trebali pratiti takve mjerne podatke kako biste mogli promišljati svoju strategiju na vrijeme Source .

December 22, 2017