Back to Question Center
0

Ima li malo poznatih činjenica o rangiranju na Amazonu koja bi mogla ometati moj uspjeh?

1 answers:

Da, znam nekoliko malo poznatih činjenica o rangiranju na Amazonu koji prečesto crtaju liniju između zapanjujućeg poslovnog uspjeha i potpunog neuspjeha na toj prometnoj tržnici. Mislim na prilično uobičajenu situaciju kada možda ne upotrebljavate glavne ciljne ključne riječi za optimizaciju unosa vaših proizvoda u potpunosti. Ili, na primjer, kada zapravo ne uspijete dobiti cijeli popis proizvoda optimiziranim na pravi način, osobito kroz najspecifičnije orijentirane ključne riječi. Sve to uzete u obzir ne samo da vas ne može spriječiti da dobijete zasluženu poziciju na Amazonu, već da to zapravo može koštati pravi web promet, a konačno - neto prodaja tamo. Dakle, ispod ću vam pokazati glavne zamke za vas da ih izbjegavate, ili barem brzo dobiti sve prilagođene kako bi se bilo koji potencijalni negativni učinak vašeg rangiranja na Amazonu smanjili.

Činjenica 1: Amazonov A9 algoritam vidi naslov kao polje s ključnim riječima

Previše prodavača na Amazonu vjeruje da stavljanje istih ključnih riječi u svoj naslov proizvoda i polja za ključne riječi za backend je MUST. Ali svi su strašno u krivu. Zašto? Jednostavno zato što unutarnji algoritam Amazona daje točan podudaranje sa svakom pojedinačnom ključnom riječi koja se nalazi u naslovu vašeg proizvoda ili drugdje u polju s ključnim riječima - s onima upisanim u okvir za pretraživanje od strane kupaca uživo. A oni koji poznaju SEO znaju to dobro: upotreba duplikata zapravo nije baš pozitivna stvar.

Činjenica 2: Naziv proizvoda i polja s ključnim riječima imaju jednaku masu

To je široko vidio obmana kada ljudi daju svakako veću težinu osobito za naslov proizvoda, a ne bilo koje drugo područje ili odjeljak unutar njihovog popisa proizvoda. No istina je da naslovne oznake zaista imaju veću težinu - naravno, kada se promatraju u očima Googleove tražilice. A to ne znači nužno da istu stvar mora biti istina o rangiranju na Amazonu. Oni koji pretpostavljaju isto o optimizaciji unosa proizvoda na Amazonu također su netočni. Činjenica 3: Fraze s dugim repom neće učiniti za polja s ključnim riječima

Let's face it - Amazonov rangirani algoritam pretraživanja A9 nikada ne traži bilo kakav točan podudaranje fraze. Zapravo, to funkcionira kombinirajući samo pojedinačne riječi, tako da ne morate gubiti prostor za unos proizvoda unosom ponovljenih riječi. Umjesto toga, bolje biste se riješili duplikata i stavili ostatak ključnih riječi u čistu i jasnu, logičnu narudžbu. Na taj ćete način imati sasvim veću prostoriju za pronalaženje drugih ciljnih ključnih riječi.

Činjenica 4: Izbjegavanje, komade i višestruke stvari

Amazonova A9 računa. Mislim na situaciju kad možete uzeti korijen riječ i jednostavno dodati različite ending varijacije na njega. Na primjer, "dijeta", "dijeta", "dijetetski" i tako dalje. Dakle, svaka od tih varijacija ključnih riječi smatrat će se još jednim pojedinačnim pojmom za pretraživanje. Što se tiče zareza i vjerojatno bilo koji drugi način interpunkcije - Amazon ih jednostavno ignorira. Zato nema potrebe trošiti vrijeme na bilo kakve manipulacije tamo - jednostavno nisu imale nikakvog učinka prema vašem poretku na Amazonu Source .

December 22, 2017