Back to Question Center
0

Koji su najbolji američki bestseleri?

1 answers:

Amazon je najveća globalna online maloprodajna platforma gdje svaka stranica proizvoda ima svoj rang na stranici rezultata pretraživanja. Amazon koristi razne algoritme rangiranja kako bi utvrdio zašto se ovaj ili onaj proizvod stavlja na određenu stranicu za pretraživanje. Jedan od najpoznatijih američkih algoritama je prodaja (poredak po najpovoljnijim cijenama).

U ovom članku raspravljat ćemo o tome kako radi Amazon prodajni rang. To će vam pružiti priliku za izgradnju učinkovite marketinške kampanje i nadmudriti svoje konkurente. Prije nego što nastavimo s bitom američkog bestselera, želim napomenuti da Amazon ne otkriva tajnu kako se izračunava rang najpoželjnijih. Zato se sve informacije prikazane u ovom kratkom postu temelje na mojem istraživanju i iskustvu.

Kako Amazon prodaje radno mjesto?

Kada se pomičete prema dolje na stranici Amazon proizvoda, možete primijetiti odjeljak "Pojedinosti o proizvodu". Ovaj odjeljak prikazuje poredak u Amazonu. Taj se čin ažurira svakih sat i povezan je s brojem nedavnih prodaja proizvoda, u odnosu na ostale proizvode unutar ove kategorije. Poredak u prodaji Amazon također uzima u obzir povijesne podatke o prodaji i različitim faktorima ponašanja.

Općenito govoreći, prvi rang znači da je proizvod nedavno prodan više od bilo kojeg drugog proizvoda u određenoj kategoriji.

Česta je pogrešna shvaćanja da se prodajni činnik tvrtke Amazon temelji na prodaji, ali na broju i kvaliteti recenzija ili ocjena. U stvarnosti, ona uzima u obzir samo prodaju (sadašnje i nedavne). Zato nema smisla generirati mnogo lažnih ili plaćenih recenzija o vašoj stranici proizvoda, osobito nakon posljednjeg ažuriranja algoritma tvrtke Amazon prema kojima se sve neprirodno dobivene recenzije trebaju odmah ukloniti. Dakle, možemo reći da je rang Amazon Bestsellers pokazuje kako određeni proizvod prodaje nedavno u usporedbi s drugim proizvodima unutar iste kategorije. Drugi uobičajeni mit koji ćemo razriješiti je da proizvodi nemaju neposredan učinak na poredak prodaje.


Kao što sam već spomenuo, Amazon ažurira svoje algoritme po satu. Međutim, ponekad je potrebno produljiti razdoblje između povećanja prodaje i poboljšanja ranga. U pravilu, ovaj put ne prelazi 3 sata. Sve što se računa je broj prodaja u odnosu na druge proizvode u istoj kategoriji.

Štoviše, vrijedno je spomenuti da povećanje prodaje ne znači nužno poboljšani rang. Vjerojatno je jedan od najkontroverznijih pitanja o Amazonovom ljestvici. Amazon prodajni čin direktno ovisi o ostalim proizvodima unutar kategorije. To znači da povećanje prodaje nije dovoljno za poboljšanje vašeg rangiranja. Značajno povećanje broja prodaja može vam donijeti rang s najboljim rezultatima. Trebali biste prodavati više od drugih trgovaca na malo u svojoj kategoriji. Dakle, ako promatrate porast prodaje u vašoj niši i velika potražnja za svojim proizvodima, to ne znači da ste najbolji prodavač u svojoj kategoriji. Također može pokazati da neki od vaših konkurenata počinju prodavati više Source .

December 6, 2017