Back to Question Center
0

Što je stranica za struganje? - Semalt odgovor

1 answers:

Stranica za struganje je web stranica koja kopira sadržaj s drugih blogova i web-lokacije koje koriste neke web-tehnike struganja. Taj se sadržaj odražava s ciljem ostvarivanja prihoda, bilo putem oglašavanja ili prodajom korisničkih podataka. Različiti lokaci za struganje razlikuju se po oblicima i vrstama, u rasponu od web stranica sa sadržajem neželjene pošte do agregacije cijena i prodajnih mjesta na internetu - rastreamento sedex hoje e.

Različite tražilice, posebno Google, mogu se smatrati mjestima za struganje. Oni prikupljaju sadržaj s više web stranica, spremaju ih u bazu podataka, indeksiraju i prezentiraju izdvojenu ili iscrtanu sadržaj korisnicima na internetu. U stvari, najveći dio sadržaja koji je pretražio ili pretražio tražilice zaštićen je autorskim pravima.

Napravljen za oglašavanje:

Neke od sitea za struganje kreiraju se kako bi zaradili novac online koristeći različite oglašavačke programe. U takvim su okolnostima imenovani kao web-lokacije Made for AdSense ili MFA. Ponižavajuće pojam odnosi se na web-lokacije koje nemaju otkupnu vrijednost koja očekuje privlačenje, mamac i privlačenje posjetitelja na navedene web-lokacije radi dobivanja klikova na oglase. Web stranice i blogovi Made for AdSense smatraju se snažnim spamom tražilice. Oni razrijeđuju rezultate pretraživanja s rezultatima koji su manje nego zadovoljavajući. Poznato je da neke stranice struganja povezuju s drugim web stranicama i nastoje poboljšati rangiranje tražilice putem privatnih blog mreža..Prije no što je Google ažurirao svoje algoritme za pretraživanje, različite vrste web-lokacija za struganje bile su poznate među stručnjacima i marketinškim stručnjacima za crne šešire. Koristili su ove informacije za spamdexing i izvršili različite funkcije.

Pravni položaj:

Poznato je da su mjesta struganja prekršili zakone o autorskim pravima. Čak i uzimanje sadržaja s web mjesta otvorenog koda predstavlja kršenje autorskih prava, ako se radi na način koji ne poštuje licencu. Na primjer, licenca za GNU slobodnu dokumentaciju i Creative Commons ShareAlike korištena su na Wikipediji i zahtijevala je da ponovno izdavač Wikipedije mora obavijestiti čitatelje da je sadržaj kopiran iz enciklopedije.

Tehnike:

Tehnike ili metode u kojima su ciljane web stranice za struganje variraju od jednog do drugog izvora. Na primjer, web stranice s velikom količinom podataka ili sadržaja poput potrošačke elektronike, zrakoplovnih tvrtki i odjela trgovina mogu se rutinski ciljati od strane konkurenata. Njihovi konkurenti žele ostati informirani o trenutnim cijenama i tržišnim vrijednostima robne marke. Druga vrsta strugalice izvlače isječke i tekst s web stranica koje visoko rangiraju za određene ključne riječi. Oni imaju tendenciju da poboljšaju svoj položaj na stranici s rezultatima tražilice (SERP) i pristajući na izvornim web stranicama. RSS izvori također su ranjivi na strugalice. Sjekači su obično povezani s poljima veza i percipiraju se kada se web lokacija za struganje povezuje s istom web-lokacijom opet i ponovo.

Otmica domene:

Programeri koji su stvorili lokacije za struganje mogu kupiti istekla domena kako bi ih ponovno upotrijebili za SEO svrhe. Takva praksa omogućuje SEO stručnjacima iskoristiti sve povratne veze tog naziva domene. Neki od neželjenih pošiljatelja pokušavaju uskladiti teme isteklih web mjesta i / ili kopirati cijeli sadržaj iz internetskog arhiva, zadržavajući autentičnost i vidljivost tog mjesta. Hosting usluge često pružaju objekt za pronalaženje imena istekle domene, a hakeri ili spameri koriste ove informacije kako bi razvili vlastite web stranice.

December 6, 2017