Back to Question Center
0

Koji je američki ID broj proizvoda?

1 answers:

Kao prodavač Amazon, trebate biti svjesni da svaki proizvod na Amazonu ima svoj ID broj. Identifikatori proizvoda mogu se koristiti za stvaranje novih stranica proizvoda i unosa. Mnoge kategorije na Amazonu imaju svoje specifične UPC-ove. Jedini legitimni proizvođač Amazon UPCs koji postoji na globalnoj razini je GS1 (Global Standard 1). Ova tvrtka pruža globalne standarde za barcodiranje opskrbnog lanca - aladdins gold casino bonus codes 2016. Globalni standard 1 izdaje svaku stavku na Amazonu sa Global Trade Item Number.

Da biste slijedili GS1 zahtjeve, morate uzeti u obzir vrstu proizvoda koje želite prodavati, kvalitetu vaših podataka o proizvodu i specifične zahtjeve za prodaju u toj kategoriji proizvoda.

U ovom ćemo članku objasniti ulogu GTIN-ova i UPC-ova za promociju vašeg proizvoda na Amazonovoj globalnoj trgovačkoj platformi. Međutim, prije nego što nastavimo dalje, moram napomenuti da će Amazon početi prijeći provjeru UPC kodova dodijeljenih različitim ASIN-ovima na njihovom tržištu protiv GS1 baze podataka. To može značiti da se bilo koji prodavatelj bez autentičnih UPC kodova može ukloniti iz Amazon rezultata pretraživanja.

Amazon UPC kodovi: što su oni i zašto ih trebamo?

UPC kôd je simbol crtičnog koda koji je jedinstveno dodijeljen svakoj trgovinskoj stavci. Široko se koristi u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i drugim zemljama engleskog govornog područja. Sastoji se od 12 numeričkih znamenki koje prikazuju UPC prefiks tvrtke, referentnu stavku i kontrolnu znamenku. Prvih znamenki brojeva koje GS1 dodjeljuje jedinstveno identificiranim vlasnicima robnih marki moraju označiti proizvode s UPC simbolima.

Sljedećih pet znamenki služe za prikazivanje referentne stavke. Vlasnik robne marke dodjeljuje ih za referenciranje određene stavke.

I posljednja se znamenka naziva kontrolnom znamenkom. To je izračunata znamenka koja se temelji na izračunu znamenke MB od prethodnih znamenki.

UPC kodovi mogu biti od dvije vrste - UPC-A i UPC-E. Razlika je u tome što je UPC-E kôd kraći i nulte su potisnute. To znači da nećete vidjeti 0 unutar crtičnog koda, samo unutar odgovarajućeg GTIN-a.

Što je ASIN (američki standardni identifikacijski broj)?

Amazon Standardni identifikacijski brojevi koriste se za prepoznavanje stavki na Amazonu. Oni se sastoje od jedinstvenih blokova od 10 slova i brojeva. ASIN kôd za traženu stavku možete pronaći na Amazon stranici s informacijama o proizvodu. Treba napomenuti da za knjige Amazon koristi barkod ISBN-a. Standardni identifikacijski broj jednak je za knjige kao i ISBN. Međutim, za sve ostale stavke novi standardni broj izrađuje se kada je stavka prenesena u Amazonov katalog.

Stavka ASIN koda nalazi se na stranici s pojedinostima o proizvodu, među ostalim pojedinostima o proizvodu, kao što su boja, veličina itd. Ovaj kôd se može koristiti za traženje proizvoda u Amazonovom katalogu. Upisivanjem određenog ASIN ili ISBN koda u okvir Amazon za pretraživanje dobit ćete tražene rezultate s ovim kodom (pod uvjetom da je proizvod naveden u katalogu).

December 6, 2017